Netl: duurzame kleding van brandnetels?

Netl maakt mooie mode van brandnetels van Nederlandse bodem. Ja, het is écht gemaakt van brandnetels en het prikt niet! Het maken van kleding met brandnetel textiel kost minder energie en er is veel minder water voor nodig dan katoen.

Na zeven jaar hard werken presenteert Netl dit seizoen hun eerste volledige collectie. Dat de bekende duurzame mode designer Rianne de Witte heeft meegewerkt is te zien, het resultaat mag er wezen!

watmooi netl brandnetel

Brandnetels van eigen bodem

De brandnetels worden op eigen velden in Nederland verbouwt. Brandnetels groeien zelfs in ons klimaat snel, met minder water en zonder pesticiden of andere chemische stoffen (daar zorgen die prikkels voor). Een heel duurzaam alternatief dus!

Mooie kleuren

De warme, kleurrijke Netl knitwear collectie is een mix van katoen en brandnetel. Brandnetel laat zich makkelijk kleuren waardoor deze collectie schitterende intense kleuren kan laten zien. Wat dacht je van de Netl Shake jurk gemaakt van brandnetels: super vrouwelijk en makkelijk draagbaar.

De collectie van Netl bestaat uit warme, kleurrijke knitwear en is een mix van katoen en brandnetel.

netl_collectie_watmooi

Helaas bestaat Netl niet meer, ze hebben het niet gered. Super jammer vinden wij, hopelijk komen er nog nieuwe merken met kleding van brandnetels. Gelukkig zijn er wel veel andere duurzame mode merken, die vind je in ons overzicht met duurzame kleding.

In dit artikel van de Correspondent kun je een uitgebreid verslag lezen over waarom Netl het niet gered heeft.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.