Is het je ook opgevallen dat het hip is om met een (wegwerp) koffiebeker rond te lopen? Je ziet het constant op straat, maar ook veel in series en films valt me op. Ik snap het wel, want het is lekker! Maar ál die wegwerpbekers, je moet er toch niet aan denken voor hoeveel afval dat zorgt?

Gelukkig zijn er genoeg leuke herbruikbare koffiebekers die je kunt gebruiken, dat staat ook nog eens goed! Webshop Ecomondo verkoopt een extra speciale koffiebeker, deze is namelijk gemaakt van (deels) wegwerpkoffiebekers! Dit is dus de eerste circulaire koffiebeker die er te krijgen is.

De RCUP is een fijne koffiebeker, die ook nog eens geïsoleerd is, je drankje blijft dus lekker warm. Er kan 340ml in wat een perfect formaat is voor een bakje koffie of thee, niet te groot! En ook heel fijn: je kan de RCUP met één hand openen en eruit drinken!

De RCUP is alleen te koop bij Ecomondo, en omdat het december is mogen we er deze maand 4 naar keuze weggeven! Te gek toch?

Volgens onderzoek van het World Development Journal worden er wereldwijd elke dag 2,25 miljard koppen koffie gedronken. De papieren cups zijn pure grondstofverspilling en bevatten ook een plastic binnenlaag die voor enorme vervuiling zorgt, ze worden nauwelijks gerecyceld. Gemiddeld gebruiken we in ons land per persoon 350 (!) wegwerpbekers per jaar. Omdat de rCUP koffiebeker is gemaakt met zes van deze papieren koffiebekers, red je dus waardevolle grondstoffen van de afvalhoop!

Vul hieronder je gegevens in, en geef aan welke kleur RCUP je wilt winnen.

Winnen? Meld je aan, en doe mee!

   

In onze nieuwsbrief berichten we je 1 a 2 keer per maand over nieuwe winacties, interessante blogs over duurzaamheid en andere leuke updates. Je kan je altijd hiervoor weer afmelden. Je gegevens worden veilig verwerkt voor deze actie volgens onze privacyverklaring.