Met deze tips zorg jij voor meer duurzame kleding in je kledingkast

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken. Ook niet als het gaat om kleding. Duurzame kleding heeft vele voordelen en we snappen het maar al te goed, want we willen toch allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu? Maar hoe zit het met jouw kledingkast? Kun je wel een paar tips gebruiken, lees dan zeker dit artikel en laat je inspireren! Met deze tips kleed je je duurzamer.

zo kies je voor duurzame kleding blog

Kies voor duurzame merken

Er zijn gelukkig steeds meer kledingwinkels die echt alleen maar kiezen voor duurzame kleding. Merken die kleding recyclen, zelf ontwerpen maken gemaakt van duurzame stoffen/stoffen die lang meegaan en kleding die onder goed arbeidsomstandigheden zijn gemaakt. Soms zijn deze kledingmerken iets duurder dan andere kledingmerken, maar je weet in ieder geval dat je je kledingkast verduurzaamt met deze fashion items en je ze langer kunt dragen. Bovendien blijven de kledingstukken vaak mooi waardoor je ze ook nog een tweede leven kunt geven als je het niet meer draagt.

Geef tweedehands een kans

Heb je wel eens gedacht aan tweedehands kleding kopen? Meestal zijn we heel goed in kleding verkopen, maar als het gaat om zelf tweedehands kleding kopen worden we minder enthousiast. Geef tweedehands een kans, want als je weet hoe mooi jouw unieke fashion pareltjes zijn, dan weet je ook hoe mooi de kleding van iemand anders kan zijn. Shop online of loop eens binnen bij een tweedehands kledingwinkel, je shopt echt de mooiste items voor een prikkie. Zo ben je duurzaam bezig, bespaar je in je portemonnee en nog belangrijker het is beter voor het milieu.

Ontwerp of upcycle je eigen kleding

Als je prima uit de voeten kunt met een naaimachine, dan is je eigen kleding ontwerpen echt een aanrader om je duurzaam te kunnen kleden. Maar dat niet alleen, het is ook nog eens heel tof om in je eigen ontwerpen te lopen natuurlijk. Niemand heeft het, je bent fashionable en uniek, maar nog belangrijker je werkt aan een duurzame garderobe.

Verzamel gedragen kleding, oude restanten, stofjes, lapjes, draadjes, knoopjes en ga lekker aan de slag! Hier word je enorm creatief van, het is tof om te doen en geeft vooral veel ontspanning en voldoening na een dag hard werken. Dus haal die naaimachine van zolder of leen het van je moeder of oma en maak de mooiste ontwerpen, zodat je je duurzamer kunt kleden.

Kleding ruilen

Een kledingparty is superleuk om te organiseren. Nodig vrienden, familie en kennissen uit en laat ze hun gedragen kleding meenemen die ze niet meer willen dragen. Een mooie manier om van garderobe te wisselen. Zeker wanneer je niet zo’n fan bent van tweedehands kleding shoppen. Want nu weet je van wie de kleding afkomstig is en kun je makkelijker wennen aan de volgende stap om bij een tweedehands winkel te shoppen. En het is gewoon een leuke, gezellige en vooral duurzame manier om je nieuwe garderobe bij elkaar te shoppen, euhhh … ik bedoel ruilen.

Heb jij nog aanvullende inspirerende tips? Laat het ons weten!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *