Dit zijn 5 interessante elektrische auto’s om tweedehands te kopen

Door een elektrische auto te rijden, draag je bij aan een beter milieu. Je stoot geen schadelijke uitlaatgassen uit en verbruikt geen brandstof. Nog beter is het als je auto oplaadt met groene energie, bijvoorbeeld via zonnepanelen.

Helaas is de productie van auto’s nog lang niet duurzaam. Wil je echt goed bezig zijn, dan is het kopen van een tweedehands elektrische auto een uitstekend idee.

elektrische autos

Hier vind je 5 elektrische auto’s die uitblinken als occasion

1. Hyundai Kona

Hyundai is er relatief vroeg bij met de volledig elektrische Kona. De praktische en compacte crossover verschijnt in 2018 op de markt en combineert een aangenaam design met voorbeeldige prestaties en een royale uitrusting. Mede dankzij zijn riante actieradius van krap 450 kilometer (64 kWh-uitvoering) weet de Kona Electric, die veel van zijn techniek deelt met de Kia e-Niro, de nodige aandacht te trekken. Dit alles, plus het feit dat je vroege exemplaren inmiddels voor minder dan 20.000 euro kunt kopen, maakt het een uitstekende occasion.

2. Nissan Leaf

De Nissan Leaf kan en mag niet in dit lijstje ontbreken. Het is immers de eerste volledig elektrische massaproductie-auto. Deze EV kun je al voor een scherpe prijs aan de haak slaan. Het mag dan een stadsauto zijn, aan ruimte geen gebrek. Het design zorgt ervoor dat je lekker op je plek zit. De Leaf is bovendien vanaf 2017 al aan een tweede generatie toe, die een compleet nieuw design en allerhande technische ontwikkelingen met zich meebrengt.

3. Renault Zoe

De Renault Zoe gaat net als de Nissan Leaf al enige tijd mee, waardoor er geen gebrek is aan tweedehands exemplaren. En dankzij de voordelige prijzen, biedt de Zoe een toegankelijke manier om te beginnen met elektrisch rijden. Voor minder dan 15 mille kun je een grote variatie aan heel degelijke occasions vinden, die bijvoorbeeld zeer geschikt zouden zijn als tweede auto. Zijn karaktervolle looks en pittige prestaties maken het een geweldige compagnon om mee op pad te gaan.

4. Tesla Model 3

Er valt weinig meer te zeggen over de Tesla Model 3. Met zijn fraaie design, vooruitstrevende techniek en toonaangevende actieradius is het geen wonder dat het een van de best verkochte elektrische auto’s is geworden. Er zijn inmiddels al meer tweedehands modellen te vinden van de Model 3 dan de Model S, terwijl laatstgenoemde pas vijf jaar later op de markt komt.

Een groot voordeel van Tesla is dat de opties tot een minimum zijn beperkt: een Model 3 zit standaard al goed in de spullen. Er zit eigenlijk alleen verschil in de kleur van de lak en het interieur, terwijl zaken als een trekhaak, Autopilot en Full Self-Driving Capability optioneel zijn.

5. Volkswagen ID.3

Toen Volkswagen het doek trok van de ID.3 had het al verschillende elektrische modellen gemaakt. De e-Golf en e-Up, bijvoorbeeld. Met de Volkswagen ID.3 slaat het een nieuwe weg in. Een weg die wordt gekenmerkt door futuristisch, maar aantrekkelijk design en die volledig in het teken staat van elektrisch rijden. Geen halfbakken ombouw, maar een compleet nieuw product.

De ID.3 opent de dans en slaat direct aan met zijn praktische eigenschappen, riante binnenruimte en nette actieradius. Vooral de 58 en 77 kWh-uitvoeringen kunnen een eindje door, tot wel 553 kilometer. Tegenwoordig vind je ze als occasion voor minder dan 30.000 euro. Dat is het overwegen wel waard.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *