Zo maak je je iPhone toch een beetje duurzaam

Een iPhone is van zichzelf helaas niet zo erg duurzaam. Er zijn allerlei materialen voor nodig, zoals bepaalde mineralen en grondstoffen, die gemijnd moeten worden. Ook worden ze (net als alle andere smartphones) in fabrieken in China geproduceerd waar de omstandigheden niet al te best zijn.

iphone duurzaam blog

Dan komt Apple ook nog telkens met nieuwe modellen, terwijl het juist duurzaam is om lang met je telefoon te doen.

Wat kun je doen om toch enigszins duurzaam met je telefoon om te gaan?

Doe zo lang mogelijk met je iPhone

Dit is een van de meest duurzame dingen kan die je kan doen, koop een goed apparaat en doe er zo lang mogelijk mee. Koop niet elk jaar een nieuwe, dit kost veel grondstoffen en energie wat enorm zonde is.

Koop tweedehands of refurbished

Wanneer je een nieuwe telefoon nodig hebt, kies dan voor tweedehands of een refurbished iPhone. Hiervoor worden oude telefoons hergebruikt en heb je alsnog een goede kwaliteit telefoon waar je lang mee kunt doen. Het voordeel van een refurbished telefoon, is dat je er ook gewoon garantie op krijgt.

Kies voor een duurzaam hoesje voor je iPhone

Een hoesje voor je telefoon staat niet alleen leuk, maar daarmee bescherm je je telefoon tegen schade en kun je er langer mee doen. Ook kun je kiezen voor een mooi hoesje die duurzaam is gemaakt, zo maak je je smartphone toch een beetje duurzaam!

Of kies voor een duurzame smartphone

Wil je liever een écht duurzame telefoon? Kies dan voor de Fairphone, deze is zo duurzaam en eerlijk mogelijk gemaakt!

 

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.