Nooit meer teveel betalen: bespaar energie met deze handige apps

Wil jij ook je energieverbruik besparen? Dat geeft je alleen maar voordelen! Je bespaart geld op je energierekening, vermindert je CO2-voetafdruk én draagt bij aan een gezondere planeet.

Gelukkig zijn er talloze manieren om energie te besparen. Je kunt natuurlijk grote stappen nemen, zoals zonnepanelen laten leggen of je huis isoleren. Maar wist je dat er ook tal van eenvoudige en budgetvriendelijke opties zijn die je direct kunt toepassen?

slim energie besparen app

Een app om energie te besparen?

Een van de handigste tools om energie te besparen zijn speciale bespaar apps. Deze apps geven je realtime inzicht in je energieverbruik, helpen je stroomvreters te identificeren en bieden praktische tips om je verbruik te verminderen.

Een van de beste apps op dit gebied is Chargee. Met Chargee krijg je niet alleen realtime-inzicht in je energieverbruik, maar ook voorspellingen van je toekomstige verbruik. De app werkt samen met een kastje dat je in je meterkast plaatst. Dit kastje detecteert welke apparaten in je huis het meeste stroom verbruiken.

Daarnaast biedt Chargee je nog een aantal handige features:

  • Analyse van je verbruik: bekijk je energieverbruik per dag, week, maand of jaar en vergelijk de data om te zien waar je besparingen kunt realiseren.
  • Toekomstig verbruik en teruglevering: bekijk hoeveel energie je de komende tijd naar verwachting gaat verbruiken en hoeveel je terug kunt leveren aan het net.
  • Tips om te besparen: ontvang praktische tips die je helpen om je energieverbruik te verminderen.

Met Chargee bespaar je niet alleen geld op je energierekening, maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Je huis slimmer verlichten

Met de app maak je de eerste stap naar een slimmere en duurzamere leefstijl. De app herkent onzuinige apparaten in jouw woning en geeft je tips om je energieverbruik te verminderen. Zo bespaar je al snel op je energiekosten!

Wist je dat lampen een grote boosdoener zijn?

Vaak vergeten we lampen uit te schakelen, wat onnodig veel energie kost. Met een sensor kun je dit probleem eenvoudig oplossen. De sensor schakelt de lamp automatisch uit wanneer er geen beweging is. Je kunt ook geld besparen door weinig grote lichten te gebruiken en meer kleine lampen neer te zetten.

Nog meer besparen? Kies voor ledlampen!

Vergeet gloeilampen en halogeenlampen. Spaarlampen en ledlampen zijn véél zuiniger. Ledlampen besparen zelfs tot wel 85% energie ten opzichte van een gloeilamp! In het begin betaal je iets meer voor een ledlamp, maar die investering verdient zich snel terug. Ledlampen gaan namelijk tot wel 50 keer langer mee dan gloeilampen.

Gas: de grootste kostenpost op je energierekening

Een groot deel van je energierekening gaat voor de meeste mensen op aan gas, met name voor het verwarmen van je woning. Door slimmer om te gaan met je verwarming, kun je hier fors op besparen.

Een slimme thermostaat: de oplossing?

Een slimme thermostaat helpt je om je energieverbruik te verminderen. De thermostaat past de temperatuur automatisch aan op basis van jouw schema en je leefgewoontes. Zo wordt de verwarming lager gezet wanneer je slaapt of van huis bent.

Bespaar tot €150 per jaar!

Met een slimme thermostaat bespaar je gemiddeld €150 per jaar op je energiekosten. Dat is een flinke besparing, die je al snel terugverdient.

Naast de voordelen die hierboven al genoemd zijn, heeft een slimme thermostaat nog een aantal andere voordelen:

  • Je kunt de thermostaat bedienen via je smartphone of tablet, waar je ook bent.
  • Je kunt een schema instellen, zodat de thermostaat automatisch de temperatuur aanpast.
  • De thermostaat kan je helpen om een comfortabeler binnenklimaat te creëren.

Je kan dus door allerlei handigheidjes met apps heel makkelijk meer energie besparen, doe er je voordeel mee!

 

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *