4 redenen om over te stappen op een shampoobar!

Heb je al eens een shampoobar geprobeerd? Je bent vast al bekend met sommige alternatieven voor wegwerpverpakkingen en plastic op het gebied van je verzorgingsproducten. De shampoobar is een perfecte stap in die richting!

Deze compacte, solide shampoo biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor je haar én je portemonnee. Ontdek hier de vier belangrijkste redenen om de overstap te maken.

voordelen shampoobar

1. Geen (plastic) verpakking meer

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van shampoobars is de milieuvriendelijkheid. In tegenstelling tot traditionele vloeibare shampoos die meestal worden verkocht in plastic flessen, zitten shampoobars vaak in eenvoudige kartonnen verpakkingen of zelfs zonder verpakking.

Dit vermindert natuurlijk de hoeveelheid plastic afval die wordt geproduceerd en zo draag je bij aan het verminderen van de plasticvervuiling in het milieu. Bovendien zijn shampoobars vaak gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten ze geen agressieve chemicaliën, waardoor ze ook vriendelijker zijn voor het milieu.  Win-win!

2. Gaat veel langer mee

Shampoobars hebben meestal een langere levensduur dan vloeibare shampoos, omdat ze geconcentreerder zijn en geen water bevatten. Hierdoor gaat een shampoobar over het algemeen veel langer mee dan een fles vloeibare shampoo van vergelijkbare grootte.

Je hoeft hierdoor minder vaak een nieuwe aan te schaffen. Dit is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het verminderen van de productie- en transportgerelateerde milieubelasting.

3. Handig meenemen op reis

Een ander voordeel van shampoobars is het gemak waarmee je het op reis kan nemen. Doordat het niet vloeibaar is, hoef je je geen zorgen te maken over lekken of morsen in je bagage tijdens het reizen. En je hoeft je geen zorgen te maken over het voldoen aan de beperkingen voor vloeistoffen in handbagage op luchthavens.

4. Gezonder voor je haar

Last but not least, shampoobars zijn ook super goed voor je haar Omdat shampoobars worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vrij zijn van agressieve chemicaliën zoals sulfaten en parabenen, zijn ze zachter voor je haar en hoofdhuid. Dit kan leiden tot minder irritatie, minder droogheid en een gezonder haar.

Bovendien bevatten veel shampoobars voedende ingrediënten zoals kokosolie, sheaboter en essentiële oliën die je haar hydrateren en verzachten. Ook als je op zoek bent naar vegan shampoo zijn er hele geschikte bars.

Shampoobars zijn er in allerlei soorten en maten, dus er is er zeker eentje die perfect bij jou past. Ga op onderzoek uit, experimenteer en vind de bar die jouw haar laat stralen. Goed voor jou, goed voor de wereld!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *