Duurzaam toiletpapier: met bamboe wc-papier kan het!

Een duurzaam toiletbezoek? Dat is een makkie met toiletpapier van bamboe. Bamboi heeft alles op alles gezet om wc-papier te maken dat voor de volle 100% duurzaam is, zodat je het met een gerust hart kunt gebruiken.

Bamboi specialiseert zich in bamboe toiletpapier. En niet zomaar bamboe toiletpapier, maar wc rollen waarbij tijdens iedere stap in het proces duurzaamheid op de eerste plaats staat. Van het groeien van bamboeplanten tot het bezorgen van jouw toiletpapier aan huis. Laten we eens kijken waarom bamboe toiletpapier een duurzame keuze is.

duurzaam toiletpapier

Hoe duurzaam is bamboe toiletpapier?

  • Hernieuwbaar materiaal: bamboe is een natuurlijk materiaal, dat op een totaal andere manier kan worden verbouwd dan bijvoorbeeld hout. De plant zelf hoeft namelijk niet in zijn geheel te worden geoogst, want de wortels kunnen tijdens het oogsten in tact blijven. Op deze manier kan dezelfde plant opnieuw groeien, wat op zich al een duurzame eigenschap is.
  • Geen pesticiden: daarnaast kan bamboe heel goed worden verbouwd zonder dat er pesticiden aan te pas komen. Dit is beter voor het milieu, de flora en fauna in de omgeving, en ook de eigen gezondheid. Pesticiden kunnen de bodem vervuilen en zo alles dat leeft verontreinigen. Deze vervuiling is niet alleen van toepassing om de grond en omgeving, maar ook ook op het product zelf, wat dus ook verontreinigend is bij het gebruik ervan, dus wanneer het in ons riool terechtkomt.
  • 100% afbreekbaar: bamboe toiletpapier kan voor 100% worden afgebroken, zonder een negatieve impact op het milieu. Je kunt Bamboi afbreekbaar toiletpapier dus met een gerust hart door het toilet spoelen, het is volledig composteerbaar.

Is bamboe toiletpapier betaalbaar?

Duurzamer leven gaat soms gepaard met een duurder prijskaartje. Iets dat gelukkig niet het geval is bij Bamboi toiletpapier, dat zelfs goedkoper is dan het gemiddelde toiletpapier van de supermarkt. Wat je in eerste instantie niet zou denken!

Maar dankzij de extra grote rollen en de sterkte van het papier, doe je veel langer met een rol. Je behaalt dus niet alleen winst op het gebied van duurzaamheid, maar ook in je eigen portemonnee.

bamboe toiletpapier

Hoe zacht is bamboe toiletpapier?

Een andere vraag die vaak naar voren komt bij bamboe toiletpapier, is of het wel zacht is. En hoewel bamboe toiletpapier niet super wit is (omdat er geen chemicaliën zijn gebruikt om het papier te bleken, dus dat is juist goed!), is het wel even zacht als toiletpapier van de bekende merken.

Bamboe staat er zelfs bekend om dat het heel comfortabel voelt, net als met bamboe kleding. Bamboi toiletpapier voelt dus heerlijk zacht aan en is ook hypoallergeen. Waardoor het zelfs geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of mensen die kampen met een allergie. Wanneer laat jij jouw rollen bezorgen?

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *