Deze 5 duurzame documentaires op Netflix moet je gezien hebben

Televisie kijken is leuk en als je er nog iets van leert, is het helemaal een mooie bezigheid. Netflix biedt veel verschillende soorten televisievermaak, maar ze hebben ook documentaires. Ik gebruik Netflix nog maar net en wist niet eens dat ze die ook hadden. En wat blijkt, er is ook nog eens veel over milieubewustzijn, duurzaamheid en de natuur te vinden. Dus hier volgende must-sees op Netflix.

top5 duurzame netflix documentaires

1. The True Cost

Dat kleding en mode schadelijk kan zijn voor het milieu, heb je al kunnen lezen in een van mijn eerdere blogs. Als je hier nog meer over wilt weten, kun je de True Cost bekijken. De film staat bekend om de manier waarop hij de kledingindustrie helder en eerlijk in beeld brengt. Niet altijd even vrolijk-makend, maar wel verhelderend. Neem een kijkje in sweatshops, waar mensen werken in barre omstandigheden, leer over hoe pesticiden worden ingezet en wat de echte prijs van hippe mode is. Misschien dat je daarna toch iets minder gemakkelijk gaat shoppen voor weer een nieuwe spijkerbroek.

2. Life

Wie heeft er niet van deze documentaire gehoord? Als je hem nog niet gezien hebt, gauw kijken! Je duikt in de tactieken die dieren hebben om te overleven. Je kunt zien hoe divers het leven op aarde is en hoe goed aangepast dieren en planten zijn. Dit is een serie, dus met tien afleveringen kun je ook even vooruit. Je neemt een kijkje in het leven van insecten, roof- en prooidieren, de ongewervelde dieren in de oceaan en vogels. Boordevol interessante weetjes en als je alle afleveringen gezien hebt, ben je echt wat wijzer geworden over het leven op aarde.

3. Minimalism

Word jij soms ook wel eens onrustig van al die spullen om je heen? Minimalism: A Documentary About the Important Things is een documentaire over 2 Amerikanen die zichzelf ‘the minimalists’ noemen en uitleggen waarom je door het kopen van spullen niet gelukkiger wordt. Veel mensen kopen spullen om een leegte op te vullen, of het is zelfs een hobby. Maar het kopen van spullen heeft ook een enorme grote impact om het milieu (bijna net zoveel als vleesconsumptie). In deze docu krijg je inspiratie om te leven met minder spullen en meer vrijheid en geluk.

4. Virunga

Virunga is een natuurpark in Congo in Afrika. Er leven hier gorilla’s, die hier veilig zouden moeten kunnen zijn. Maar stropers weten het park binnen te komen. Deze documentaire volgt de rangers die hun best doen om te zorgen dat de gorilla’s in alle veiligheid kunnen leven. Soms betekent dit dat de dappere rangers hun leven hiervoor op het spel zetten. En dan blijkt dat niet alleen stropers een gevaar zijn. Ook een grote oliemaatschappij heeft zijn ogen op het gebied gericht. De documentaire belicht de kwetsbare balans die gevonden moet worden tussen de opdringende bevolking en de belangen van een steeds zeldzamere diersoort, de gorilla.

5. Frozen Planet

Kijk deze documentaire serie om meer te weten te komen over de Noord- en Zuidpool. In deze ontoegankelijke gebieden, die zo koud zijn, leven toch bijzondere diersoorten. IJsberen, zeehonden, vogels en ongewervelde dieren, ze weten allemaal om te gaan met kou, ijs en duisternis. Ook het veranderende klimaat wordt in beeld gebracht en je ziet hoe dit het hele ecosystemen beïnvloedt.

Heb je een abonnement op Netflix, dan zijn deze documentaires zeker de moeite waard. Heb jij ze al gezien? Laat ons weten wat je er van vond. Of heb je nog andere mooie suggesties?

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Een reactie op “Deze 5 duurzame documentaires op Netflix moet je gezien hebben

Reacties zijn gesloten.