Neem een mini-spa en verwen je huid met deze 3 natuurlijke maskers

In de winter heeft onze huid het zwaar te verduren. Je zit veel binnen in de droge lucht die ontstaat door de verwarming en buiten staat er een gure wind. Je huid kan dan droog en trekkerig worden. Er gaat dan niets boven een maskertje dat je zelf maakt van natuurlijke producten. Lijkt het je leuk dat eens te proberen? Het is helemaal niet moeilijk!

natuurlijke gezichtsverzorging blog

Ontspannen met een heilzaam masker

Een masker kun je gebruiken als je voelt dat je huid wel wat ondersteuning kan gebruiken. Of je huid nu te droog of te vet is, de gezonde ingrediënten van een masker kunnen helpen de balans weer te herstellen. En een maskertje op je gezicht voelt ook meteen als een klein spa-momentje: een half uurtje lekker voor jezelf om weer een beetje op te laden. En dat is geen overbodige luxe in de drukke decembermaand.

Hieronder vind je drie recepten om een maskertje te maken. Probeer ze alle drie en laat ons weten wat je ervan vindt!

Masker met Dode Zee Modder poeder en appelciderazijn

Met dit masker kun je goed je huid zuiveren. Azijn helpt een vette huid wat droger te worden en een droge huid weer zacht en soepel. De bestanddelen van appelciderazijn verwijderen dode huidcellen, waardoor je minder last zult hebben van ouderdomsvlekken. Dode Zee modder bevat allerlei mineralen, zoals magnesium, die goed zijn om je huid elastisch te houden.

Zo maak je het masker:

– 1 theelepel appelcider azijn
– 1 theelepel Dode Zee modder poeder

Doe de twee ingrediënten in een kom en mix ze door elkaar, tot het een pasta wordt. Gebruik je vingers om het mengsel op je gezicht te verdelen (zorg dat je het niet te dicht bij je ogen en mond smeert). Zoek een rustig plekje en laat het masker zijn werk doen. Je kunt het ongeveer 10 minuten laten zitten.

Masker van Bentoniet klei en Witch Hazel

Witch Hazel is een geweldig product om je gezicht mee te verzorgen. Het is rijk aan antioxidanten en de vochtinbrengende ingrediënten zorgen ervoor dat elke huidsoort weer verjongd wordt. Je kunt er huidonzuiverheden, zoals puistjes en mee-eters mee behandelen. Ook wallen onder je ogen verdwijnen ermee als sneeuw voor de zon.

Bentoniet klei werkt zuiverend op de huid, reinigt de poriën, het verwijdert gifstoffen, afvalstoffen en oneffenheden. Het is zeer rijk aan waardevolle mineralen, zoals magnesium, natrium, kalium en calcium.

Zo maak je het masker:

– 1 theelepel bentoniet klei
– 1 theelepel witch hazel

Doe de klei en de Witch Hazel in een kom en roer het door elkaar. Gebruik hiervoor een plastic of een houten lepel. Het is belangrijk geen metalen lepel te gebruiken, want de stoffen in de klei binden zich aan het metaal, waardoor de klei niet zo werkzaam zal zijn. Roer net zo lang tot je een modderig mengsel hebt en smeer dit op je gezicht. Ook van dit masker kun je zo’n 10 minuten genieten.

Masker van rode klei en rozenwater

Een ander heerlijk masker maak je van rode klei en rozenwater. De eerste twee maskers hadden een neutrale geur, maar deze krijgt door het rozenwater een heerlijke geur. Ook geef je je huid een verwennende reinigingsbeurt, omdat rozenwater goed hydrateert en de poriën reinigt. Je huid wordt daardoor heerlijk zacht en glad.

Rode klei bevat veel ijzeroxide (dat veroorzaakt ook de rode kleur). Dit helpt een vermoeide huid op te peppen en geeft hem weer een gezonde uitstraling. Rode klei verbetert de doorbloeding, er komt zo meer zuurstof en voeding in alle lagen van de huid.

Zo maak je het masker:

– 1 theelepel rode klei
– 1 theelepel rozenwater

Doe de rode klei en het rozenwater in een kommetje en roer dit tot een pasta. Gebruik je vingers om het masker over je gezicht te verdelen. Na 10 tot 15 minuten is het hard geworden en kun je het van je gezicht verwijderen met water.

Trek jij wat tijd uit voor jezelf deze maand? Juist in deze drukke weken is een beetje rust en jezelf vertroetelen extra waardevol! Of hebben jullie zelf nog fijne recepten voor gezichtsmaskers om te delen? Laat het ons weten!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Een reactie op “Neem een mini-spa en verwen je huid met deze 3 natuurlijke maskers

  1. Marit zegt:

    Indien je een grote hoeveelheid wilt maken van rode klei en rozenwater, hoelang kan je dit dan bewaren?

Reacties zijn gesloten.