Met deze 6 tips doe je langer met je favoriete make-up!

Biologische make-up hoeft niet duurder te zijn dan ‘gewone’, het is maar net wat je gewend bent. Stap je over van lippenstiften van de parfumerie naar een biologisch merk, dan zul je aangenaam verrast zijn over de prijs. Voor een lippenstift van mijn favoriete merk Benecos, betaal je bijvoorbeeld nog geen € 10,-.

Er is natuurlijk één ding voordeliger dan biologische make-up kopen en dat is géén make-up kopen, maar daar is het veel te leuk voor (en ik ga ook echt de deur niet uit zonder lippenstift op). The next best thing voor de planeet én je portemonnee is langer met je make-up doen.

tips langer met makeup

Tip 1: zo doe je langer met je lippenstift

Je hebt veel langer plezier van je lippenstift als je een lippen penseeltje gebruikt dan wanneer je het gewoon ‘zo’ opsmeert. Toegegeven: ik doe dat zelf ook pas als ‘zo’ geen optie meer is. Van mijn favoriete kleur ligt het nieuwe exemplaar al te wachten (in het vloeipapier), terwijl ik dagelijks nog met een penseeltje de oude uitlepel. Al wéken.

Tip 2: zo fix je een gebroken lippenstift

Is je lippenstift gebroken?  ‘Lijm‘ het weer aan elkaar door de onderkant heet te maken met een aansteker. Ook kun je een lippenstift ontsmetten door met een aansteker over de bovenkant te gaan; een super handige tip die ik ooit van een schoonheidsspecialiste kreeg. Als ik een miskoop doe (het gebeurt me zelden, maar het kómt voor), dan kan ik de lippenstift ontsmetten en ‘m dan cadeau die aan een vriendin die van drogere lippenstiften houdt of bij wie de kleur leuker staat dan bij mij.

Tip 3: zo doe je langer met je mascara

Een bijna lege mascarahuls laat je een tijdje in warm water staan om de inhoud ‘los’ te maken zodat je ook de laatste restjes op je borsteltje krijgt. En om klonteren tegen te gaan kun je er ook een paar druppeltjes lensvloeistof aan toevoegen.

Tip 4: en zo langer met (klonterende) nagellak

Om klonterende nagellak te voorkomen voeg je een paar druppels remover toe, flink schudden en dan je kleurtje aanbrengen.

Tip 5: repareer gebroken oogschaduw

Oogschaduw die ‘gebroken’ is krijg je weer netjes in het doosje door wat alcohol toe te voegen en ‘m met je vingertop weer op z’n plaats te ‘smeren’.

Voordat ik oogschaduw aanbreng, doe ik altijd eerst wat vloeibare foundation op mijn ooglid (dit is de enige toepassing die ik heb voor foundation, dus ik koop altijd een hele kleine verpakking. Op vakantie neem ik altijd een proefmonstertje foundation mee, het hoeft niet de juiste kleur te zijn, want er gaat toch een andere kleur overheen). De foundation laat ik even drogen en dan breng ik oogschaduw aan. Zo blijft het veel beter zitten en hoef ik het niet na een paar uur opnieuw aan te brengen.

Tip 6: doe langer met je borstels

Je make-up borstels houd je trouwens het langste mooi door ze af en toe te wassen met een milde shampoo. Ik laat ze altijd een poosje op hun kop in een beker met shampoo-water staan en spoel ze daarna uit. Vervolgens laten drogen op een washandje.

Let op: hoe verleidelijk het ook is, niet met je borstels in het water ‘stampen’, daar kunnen ze niet zo goed tegen.

Heb je zelf nog tips? Voeg ze hieronder toe!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *