Review: mijn ervaring met de Bee’s Wrap – duurzaam alternatief voor huishoudfolie

Mijn oma had vroeger hele leuke plastic kapjes in de keukenla liggen: wit met fruit erop. Als kind vond ik dat machtig interessant. Het leken een soort badmutsjes, maar dan voor schaaltjes. Als ze een restje in de koelkast zette ging er zo’n badmutsje op. Als de bonen op het aanrecht stonden te weken voor de volgende dag; mutsje op.

Thuis hadden we alleen huishoudfolie. Of erger: aluminiumfolie waarvan je – als je pech had – een snipper van in je mond kreeg en dan reageerde dat met je vulling. Wat een rotgevoel was dat…

Geen plastic, maar herbruikbaar

Ik moest laatst weer denken aan de ‘badmutsjes’ die mijn oma gebruikte. Hartstikke duurzaam natuurlijk en het bespaart je een flink aantal rollen folie. Ik heb ze nooit meer ergens gezien (en waar die van mijn oma gebleven zijn weet ik ook niet), maar ik kwam wel iets anders tegen: Bee’s Wrap. Deze inpakkers zijn gemaakt van biologisch katoen dat is behandeld met bijenwas, jojoba-olie en boomhars. Je kunt er kaas, brood en groente mee inpakken of schalen mee afdekken.

review beeswrap bijenwas wrap

 

Zo vouw ik nu altijd een ‘waxjasje’ om mijn komkommer zodat ie niet uitdroogt. Door de warmte van mijn handen ‘smelt’ de Bee’s Wrap om de komkommer heen en blijft ie mooi in vorm. Ook het schaaltje humus in mijn koelkast heeft nu een hippere variant van de badmuts op.

Omdat ze zijn ingesmeerd met bijenwas, die afkomstig is van duurzaam gehouden bijen, ruiken de Bee’s Wraps erg lekker. Het idee voor de Bee’s Wrap is ontstaan toen Sarah Kaeck in haar keuken in een plaatsje in de Amerikaanse staat Vermont katoen behandelde met een mengsel van bijenwas en jojoba-olie. Inmiddels worden ze gemaakt in een kleine werkplaats waar 9 mensen uit Sarah’s dorp werkzaam zijn.

Ze worden in Nederland geïmporteerd door Eco Warehouse en zijn bij diverse webwinkels te bestellen. Je kunt kiezen uit verschillende maten: Small (groot genoeg voor de komkommer), Medium (voor over een schaal humus) en Large (daar kan een krop sla in, of een flinke homp kaas). Ook is er een speciale sandwich-wrap waar je je boterhammen in kunt vouwen en dicht kunt binden met touw en een mooie houten knoop met een bij erop.

Bij intensief gebruik gaan de Bee’s Wraps een jaar mee (schoonmaken alleen met koud water!). Bee’s Wraps zijn onder andere te koop bij Greenjump.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Een reactie op “Review: mijn ervaring met de Bee’s Wrap – duurzaam alternatief voor huishoudfolie

  1. Ad zegt:

    Na ongeveer een jaar is m’n beeswrap echt wel onbruikbaar geworden. Is vooral gebruikt om brood of boterhammen voor onderweg in te wikkelen. Aanvankelijk ruikt ie aangenaam maar nu is de geur die van ranzige zonnebloemolie. Die vieze ranzigheid gaat over op het brood wat je erin hebt verpakt ook al is het maar even. Verder is het spul wat kleverig geworden en blijven er massa’s broodkruimels op plakken en de wrap plakt ook aan zichzelf. Die broodkruimels kun je er alleen met veel moeite nog af krijgen. Weg ermee wat mij betreft. Voor dat geld heb je ook een trommel. Die is veel duurzamer (gaat veel langer mee) en hygienischer.

Reacties zijn gesloten.