Hier koop je een badjas van biologisch katoen

Wat is er fijner dan lekker rondlopen in je badjas? Een extra zachte badjas van biologisch katoen! Biologisch katoen is niet alleen veel beter voor de aarde, maar ook veel zachter en van mooie duurzame kwaliteit. Je geniet nog meer van je badjas wanneer je weet dat deze niet vol pesticiden zit en er bij het produceren ervan zoveel mogelijk rekening is gehouden met het milieu. 

badjas biologisch katoen kopen

Biologisch katoen

Wanneer katoen biologisch is geteeld, betekent dat dat er geen pesticiden aan te pas gekomen zijn en dat voel je. Bij biologische landbouw ligt de focus op het creëren van een balans tussen bodem, dieren en planten. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën en kunstmest en er wordt op een natuurlijke manier omgegaan met plagen.

De voordelen van biologisch katoen zijn bijvoorbeeld:

  1. Pesticide-vrij: Biologisch katoen wordt geteeld zonder gebruik te maken van pesticiden. Dit minimaliseert blootstelling aan schadelijke chemicaliën voor zowel de aarde als voor mensen die de kleding dragen.
  2. Milieuvriendelijk: Door geen gebruik te maken van chemicaliën en kunstmest in de teelt, draagt biologisch katoen bij aan het behoud van een gezond ecosysteem en bevordert het de biodiversiteit.
  3. Natuurlijke plaagbestrijding: Bij biologische landbouwmethoden wordt op natuurlijke wijze omgegaan met plagen. Dit vermindert de afhankelijkheid van schadelijke chemicaliën en bevordert een gezonde balans tussen plagen en natuurlijke bestrijders.
  4. Betere kwaliteit voor de huid: Omdat biologisch katoen vrij is van pesticiden, kan het dragen van kleding gemaakt van dit materiaal irritatie of allergische reacties op de huid helpen voorkomen.

Gelukkig is er steeds meer kleding te verkrijgen die gemaakt is van biologisch katoen. Niet alleen beter voor de aarde, maar ook voor jezelf. Want die pesticiden blijven achter in het katoen. Maar badjassen zijn nog wel ietsje lastiger te vinden.

We hebben een aantal webshops voor je gevonden waar je mooie badjassen van biologisch katoen kunt vinden, van mooie luxe kwaliteit om echt van te genieten!

Zachte badjassen van jersey katoen of linnen

Bij Yumeko vindt je mooie badjassen die niet van badstof zijn gemaakt, maar van zacht jersey katoen. Ze zijn dus wat lichter en soepeler maar wel heel comfortabel. Ook hebben ze prachtige kimono badjassen van linnen. Alles badjassen zijn voor zowel dames als heren.

badjas biologisch katoen mannen

Luxe dikke badjas van biologisch katoen

Wil je liever een echt dikke badjas? Bij Greenjump vindt je de mooie badjassen van Living Crafts. Deze badjassen zijn verkrijgbaar in mooie kleuren en natuurlijk gemaakt van biologisch katoen, voor dames en heren.

Badjassen van wafel katoen

Verder vonden we bij webshop Washbaer mooie badjassen van wafel katoen, ook dit zijn wat minder dikke badjassen. Deze wafel katoenen badjas is er ook in verschillende mooie kleuren en geschikt voor mannen en vrouwen.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Een reactie op “Hier koop je een badjas van biologisch katoen

Reacties zijn gesloten.