fbpx

De ongelofelijke eigenschappen van biologische kokosolie

Sinds we bij EcoGoodies kokosoliehebben ontdekt, blijven we ons erover verbazen wat een geweldig product het is. Deze olie is namelijk gezonder om in te bakken dan bijvoorbeeld zonnebloemolie of olijfolie, want het oxideert niet bij verhitting. Kokosolie is helemaal veilig om in te bakken.

Maar we kiezen dan natuurlijk wel voor biologische kokosolie! Zoals die van Amanvida, want die is ook nog eens fair trade!

Boter of plastic op je brood?
Nog een goede reden om kokosolie te gebruiken is als vervanger voor gewone margarine. Wist je dat margarine qua samenstelling meer op plastic lijkt dan op voedsel? Het is een heel geraffineerd product met veel toevoegingen. Erg onnatuurlijk voor ons lichaam dus. Je kan du beter geen margarine op je boterham smeren, roomboter is zelfs nog veel gezonder. Maar nóg gezonder is kokosolie. Kokosolie stolt bij zo’n 25 graden, dus in ons koude Nederland is het geen olie maar een vet. En je kunt het prima op je brood smeren in plaats van margarine of boter!

Heerlijk voor je huid
Maar het zal je vast niet verbazen dat kokosolie ook heerlijk voor je huid kan zijn. Pure kokosolie op een droge huid werkt beter dan welke bodylotion dan ook! Ook is het heerlijk voor heel droog haar. Wist je trouwens dat kokosolie een natuurlijke zonnefilter bevat? Niet een hoge factor, maar het geeft wel een natuurlijke bescherming. Denk trouwens niet dat je er enorm van gaat glimmen, kokosolie is een van de minst vette oliën en je zult zien dat je huid na gebruik gewoon mat uitziet, met een gezonde glans.

Super gezond, maar alleen als het ongeraffineerd is
Niet alleen om praktische redenen is kokosolie goed om te gebruiken, kokosolie heeft ook genezende eigenschappen en is erg goed voor de darmen. Heb je dus last van een prikkelbare darm, dan kan kokosolie je daarbij helpen. Let op, de gezonde eigenschappen gelden alleen voor extra vierge kokosolie, die ongeraffineerd is. Andere redenen waarom kokosolie gezond is, zijn:

 • Kokosolie bevordert de opname van Omega 3 vetzuren
 • Kokosolie is minder vet dan andere oliën en je lichaam slaat het vet niet op
 • Kokosolie is goed voor je cholesterol gehalte, omdat het goed cholesterol bevat
 • Kokosolie is goed voor de weerstand, omdat het schimmel- en bacteriedodend is
 • Kokosolie is goed voor de darmflora en bacteriedodend
 • Kokosolie verbeterd de opname van vitaminen en mineralen.

amanvidaDeze eigenschappen gelden alleen voor biologische, ongeraffineerde kokosolie. De gemiddelde dosis voor kokosolie is ongeveer 3 eetlepels of 50 gram per dag. Voor wie niet zo van de kokos geur of smaak houd: bij bakken verdwijnt de smaak, wanneer je het op brood smeert niet.

Nog een tip voor de aankomende feestdagen: kokosolie is ideaal om in te frituren, gezond én lekker! Ook lekker om frietjes mee te maken.

Tip: bekijk biologische kokosolie producten bij ShopjeGroen.nl

 

2 reacties op “De ongelofelijke eigenschappen van biologische kokosolie

 1. Hans zegt:

  Cocosvet bacterie dodend! HELP.
  Ik neem iedere dag/2× medi-wiet op cocosbasis tegen mijn ziekte van Crohn. Hoe red ik mijn goede buik bacteriën?

Reacties zijn gesloten.