Bamboe handdoeken: duurzaam en zacht

Als er iets is waarbij je de kwaliteit van bamboe direct ervaart, dan zijn het wel handdoeken van bamboe. De handdoeken van bamboe zijn zo lekker zacht, dat je het jammer vindt om na het afdrogen eruit te stappen en je kleren aan te doen!

Wist je dat bamboe 3 keer sneller vocht op neemt dan katoen? En omdat handdoeken van bamboe van nature anti bacterieel zijn en dus fris blijven ruiken, hoeven ze niet direct in de was. Ook dat is duurzaam en bespaart een boel water en energie!

bamboe handdoeken blog

Milieuvriendelijke stof

Naast heel zacht voor je huid, is bamboe misschien wel de meest milieuvriendelijkste stof die er is. Bamboe is één van de snelstgroeiende grassoorten. Hierdoor is er bij de groei van bamboe weinig tot geen water nodig. Ditzelfde geldt voor pesticiden en kunstmest. De groei van bamboe is veel minder belastend voor het milieu, helemaal vergeleken met de groei van katoen.

Een bijkomend voordeel van de bamboeplant is de hoge opname van CO2 en de afgifte van zuurstof. Bamboe heeft van zichzelf een antibacteriële werking en is hypo allergeen, ideaal voor mensen met huidklachten.

Zacht, maar ook praktisch als handdoek

Vanwege de microgaatjes in de vezel ventileert bamboe heel goed. Het absorbeert vocht zelfs drie keer beter dan dat katoen dit doet! Daarom blijf je beduidend langer fris en droog dan normaal gesproken het geval is. Bamboe voert het vocht ook snel weer af.

Je hoeft de handdoek niet na één keer gebruik te wassen, je kan er gerust wat langer meedoen wanneer je deze goed laat drogen. Ook dit scheelt weer voor het milieu!

Meer bamboe? Kijk dan eens bij onze selectie van webshops die bamboe kleding en producten verkopen.

 

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.