Op zoek naar vegan Chelsea boots: Will’s Vegan Store en 8000kicks

Het duurde dit jaar een poosje voordat het echt herfst werd, maar toen kwam het ook met bakken uit de lucht. En nu het winter is, is het ook wisselvallig: koud is het nog niet echt geweest, maar het is bij vlagen wel een natte winter. 
En nat weer betekent dat het park bij mij in de buurt veranderd is in een soort moeras.

En ik ben geen Shrek, maar sinds een paar maanden heb ik een tweede hond en zij houdt wel van modder én ze moet dagelijks flink kunnen rennen.

vegan chelsea boots wills vegan store

Dus heb ik de afgelopen tijd vaak mijn kaplaarzen gedragen. Maar dat moet beter kunnen en ook warmer, want kaplaarzen zijn niet echt lekker warm aan je voeten. En dus ging ik op zoek naar fijne, vegan Chelsea boots. Chelsea boots zijn ideaal als je in een krap gangetje staat met twee enthousiaste honden en je nog even snel je schoenen aan moet trekken: het zijn enkellaarsjes met elastiek aan de zijkant waar je zó instapt.

Vegan boots van Will’s Vegan Store

Van Will’s Vegan Store had ik al een paar Luxe Smart Chelsea boots in de kleur chestnut: goede schoenen met een beetje profiel onder de zool en met dezelfde fijne eigenschappen als regenlaarsjes: ze zijn waterdicht en als ze vies zijn hoef je ze alleen maar even met een vochtig doekje af te nemen en ze zijn weer schoon. En, in tegenstelling tot regenlaarzen, zijn ze warm en, als je er een lapje overheen hebt gehaald, netjes genoeg om mee op de verjaardag van je schoonmoeder te verschijnen.

Vegan suède

Ik had zin in wat meer kleur, dus probeerde ik ook de Continental Chelsea Boots: ze zijn gemaakt van vegan suède en verkrijgbaar in een dark blue dat helemaal niet zo dark is, eerder een diep midden-blauw. Ze zitten heel fijn, iets strakker over de wreef dan de andere Chelsea Boots. Ze zijn wel iets kwetsbaarder dan het andere model: toen mijn hond er met haar modderpoten op ging staan kreeg ik ze wel schoon met een borsteltje en een doekje met heet water, maar ik zal ze toch iets minder snel weer aantrekken naar het moerassige park. Fijne schoenen voor redelijk goed weer dus (en ook geschikt als je daarna nog door moet naar een feestje).

Schoenen van hennep: 8000 kicks

Het grootste deel van de zomer heb ik op mijn sneakers van 8000 kicks gelopen: fijne sportschoenen gemaakt van hennep met een zool gemaakt van algenbloei. Hetzelfde merk heeft nu ook een Chelsea Boot in de collectie. De bovenkant is natuurlijk van hennep, een waterbestendig en duurzaam materiaal, en de robuuste profielzool is van rubber.

vegan chelsea boots 8000kicks

Ik koos voor de kleur donkerbruin omdat ik van kleurrijke kleding en schoenen houd, maar de Crossover Hemp Chelsea Boot is ook verkrijgbaar in het zwart. 
Net als de laarzen van Will’s Vegan Store hoefde ik deze nauwelijks in te lopen voordat ik er een flinke wandeling mee maakte.

Deze Chelsea Boot is geschikt voor bos- en bergwandelingen onder alle weersomstandigheden en met een doekje of sneakerreiniger ook weer zo goed schoon te maken dat ze er weer als nieuw uit zien. 
De hondjes en ik zijn er klaar voor: laat de sneeuw maar komen.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *