Deze nieuwe eco luiers zijn duurzamer en minder milieubelastend

Er gaan meestal flink wat luiers doorheen voordat je baby zindelijk is. In het eerste levensjaar dragen kleintjes er zelfs gemiddeld zeven per dag! Natuurlijk wil je dat deze luiers lekker zitten en zacht zijn voor de huid van je kindje. Daarnaast wil je liefst ook een duurzame keuze maken. De Pure & Soft luiers van Kruidvat (met het EU Ecolabel!) zijn daarom ideaal voor je baby. We vertellen je er graag meer over.

duurzame luiers kruidvat ecolabel

Zacht en luchtdoorlatend

Heb jij een baby en daarom te maken met de nodige luierwissels? Bij het kiezen van een luier wil je graag het beste voor je kindje. De luiers van Kruidvat staan bekend om comfort. En nu ook de nieuwe Pure & Soft luiers. Deze zijn gemaakt van suikerriet. Dit is een natuurlijk materiaal dat zacht en luchtdoorlatend is. Hierdoor zitten ze lekker en wordt het huidje niet warm en broeierig. Dit kan vervelende kwaaltjes als luieruitslag voorkomen.

Een goede pasvorm

De Pure & Soft luiers zijn heel flexibel. Ze blijven dus goed zitten en je kleintje kan zich er soepel in bewegen. Ze absorberen bovendien goed waardoor je baby zowel overdag als ‘s nachts droog blijft. De luiers zijn dermatologisch getest en bevatten geen lotions, parfums, kleurstoffen en allergenen. Kortom, zeer geschikt dus voor elke babyhuid.

Een duurzame luier

De Pure & Soft luiers zijn gemaakt met oog voor het milieu, ze hebben niet voor niet het EU Ecolabel gekregen. De productie en het transport worden namelijk zoveel mogelijk CO2-neutraal gedaan. Bijvoorbeeld met 100% gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit. Ook de CO2-uitstoot die vrijkomt door het gebruiken en het afval wordt waar het kan gecompenseerd. De verpakking is gemaakt van meer dan 50% hernieuwbare materialen, zoals duurzaam geteeld suikerriet.

duurzame wegwerpluier blog

Kruidvat steunt ook samen met Climate Partner projecten die ontbossing tegengaan. Zo is de cellulose die voor de absorberende werking wordt gebruikt afkomstig uit verantwoord bosbeheer (FSC gecertificeerde cellulose). De absorberende kern heeft ook een meer natuurlijke kleur. Hiervoor zijn minder chemische kleurstoffen gebruikt en is er minder impact op het milieu.

Duurzame luiers met een hoge kwaliteit

De luiers zijn dus op een andere manier geproduceerd dan de meeste anderen op de markt. Maar daar merk je niets van, ze werken net zo goed. Door het hoge absorptievermogen lekken ze niet en houden ze je kleintje droog. Ze hebben een goede pasvorm en een hoog draagcomfort. Maar van de keuze wegwerp luiers, zijn de Pure & Soft luiers van Kruidvat wel een meer duurzame keuze, én betrouwbaar en fijn voor je baby.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *