Nieuwe FREITAG-achtige tassen van vrachtwagenzeil

Het Italiaanse upcyclemerk Pivvicci heeft nu ook FREITAG-achtige tassen gemaakt van hergebruikt vrachtwagenzeil. Hiervoor heeft ontwerper Giuseppe Rogato zeilmakerijen in en om Palermo afgestruind om reststukken vrachtwagenzeil te verzamelen. Van dit materiaal heeft hij messengerbags, werktassen en etuis gemaakt die qua model hetzelfde zijn, maar qua uitstraling steeds totaal verschillend. 

freitag tassen vrachtwagenzeil

Pivvicci ken je misschien al van tassen gemaakt van oude leren jassen. Of van gerecyclede legerstoffen en militaire emblemen. Deze upcycle tassen zijn in Nederland exclusief online verkrijgbaar bij webwinkel MoreThanHip.

Ideale tas voor werk en studie

basta werktas aktetas schoudertas hergebruikt vrachtwagenzeil morethanhip 200Neem bijvoorbeeld de Basta tas van vrachtwagenzeil: een ideale hand- c.q. schoudertas voor je werk of studie, omdat je er met gemak een A4-map, een laptop en andere spullen in mee kunt nemen. De binnenvoering is gemaakt van reststukken van zonneschermen en heeft twee ruime insteekvakken voor sleutels, telefoon en portemonnee of portefeuille. De Basta sluit af met een rits en is zowel aan de handvatten als met de verstelbare schouderband te dragen. De Basta van vrachtwagenzeil heeft aan een zijde ook nog een groot steekvak met rits.

Iedere tas van dit model is anders in ontwerp en de combinatie van kleuren en worden alleen in kleine oplages geproduceerd. De tassen zijn met zorg en oog voor detail afgewerkt; een mooi staaltje ambachtelijk Italiaans vakmanschap en een prachtige exclusieve tas!

Pivvicci: italiaans upcycle design

Pivvicci is het label van de Italiaanse ontwerper en architect Giuseppe Rogato, die woont en werkt in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Vanuit zijn bezorgdheid over het milieu en belangstelling voor duurzame oplossingen, is hij enkele jaren geleden gestart met het ontwerpen van tassen van hergebruikte en gerecyclede materialen. Hiervoor zamelt hij overal op Sicilië afvalmaterialen in. Bijvoorbeeld tenten, uniformen en dekens uit het leger, jute van koffiezakken en restanten van leerverwekende bedrijven, meubelstoffeerders, zeilmakerijen en fabrikanten van zonwering. Maar ook oude jeans, denim en leren jassen die hij koopt op vlooienmarkten. Ieder materiaal dat anders op de afvalberg zou belanden en geschikt is om te verwerken tot tassen, komt in aanmerking.

morethanhip tassen hergebruikt materiaal 490

Design voor mannen en vrouwen

De collectie bestaat uit verschillende modellen schoudertassen – voor vrouwen én mannen – voor werk en/of dagelijks gebruik en een weekendtas. Voor elke tas selecteert Giuseppe Rogato combinaties van materialen, waardoor geen twee exemplaren van hetzelfde model hetzelfde zijn. Bijzonder zijn de details van de originele materialen die in de tassen worden gebruikt, zoals broek- en jaszakken, gespen en knopen.

De upcycle design tassen worden met de grootste zorg en precisie door lokale ambachtslieden gemaakt in het eigen atelier van Pivvicci. Dit resulteert niet alleen in mooie, kwalitatief hoogwaardige eco fashion accessoires. Giuseppe Rogato streeft hiermee bovendien naar herwaardering van het oude ambacht en bewustwording van de milieuproblematiek op Sicilië.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.