Pinatex : hippe vegan schoenen van ananasleer

Ja je leest het goed, er bestaan schoenen van ananasleer. Ananasbladeren zijn erg sterk, en daar kan een soort leer van worden gemaakt. Een geweldig duurzaam – en diervriendelijk – alternatief voor gewoon leer!

Webshop EN& heeft nu drie leuke nieuwe schoenen in het assortiment die van dit ananasleer gemaakt zijn.

pinatex schoenen ananasleer vegan

Dit unieke materiaal heet Piñatex en het wordt gemaakt van de bladeren van de ananas, een bijproduct dus van de ananasoogst. Er is daarom geen extra land voor nodig om het te verbouwen! Boeren op de Filipijnen halen de vezels uit de ananasbladeren. Vervolgens worden de vezels in Spanje verwerkt tot werkbaar materiaal. Piñatex zorgt voor extra inkomsten voor de ananasboeren.

NAE: No Animal Exploitation

De schoenen van Piñatex worden geproduceerd door het Portugese merk NAE Vegan (No Animal Exploitation). NAE is 100% diervriendelijk. Er worden namelijk geen dierlijke materialen gebruikt, maar alternatieven zoals kurk, gerecycled PET en faux-suède van eco-microvezel. Daar wordt nu Piñatex aan toegevoegd. Beter dus voor mens, dier en milieu.

Webshop EN& verkoopt een paar dames veter laarsjes, een paar dichte enkellaarsjes en een paar herenschoenen, de gympen zonder veters. Prijs vanaf €99,-

Wat vind jij van deze schoenen van ananasleer?

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

2 reacties op “Pinatex : hippe vegan schoenen van ananasleer

  1. Amy van der Moore zegt:

    Hebben deze laarsjes van ananasleer een uitneembaar voetbed? Ik draag nl. steunzolen.

  2. Marloes zegt:

    Vorige week de enkellaars Maya gekocht wat een heerlijke enkellaars en wat een top materiaal. Diervriendelijk stappen zo maak ik een verschil 🙂

Reacties zijn gesloten.