Pinatex : hippe vegan schoenen van ananasleer

Ja je leest het goed, er bestaan schoenen van ananasleer. Ananasbladeren zijn erg sterk, en daar kan een soort leer van worden gemaakt. Een geweldig duurzaam – en diervriendelijk – alternatief voor gewoon leer!

pinatex schoenen nae ananasleer

 

Bijproduct van ananasoogst

Het innovatieve materiaal, genaamd Piñatex, wordt vervaardigd uit de bladeren van de ananas, waardoor het een duurzaam en diervriendelijk alternatief voor traditioneel leer vormt. Piñatex wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van ananasbladeren als bijproduct van de ananasoogst. Het bijzondere aan dit proces is dat er geen extra land nodig is om het materiaal te verbouwen.

Op de Filipijnen halen boeren de vezels uit ananasbladeren, waarna deze vezels worden verwerkt tot een bruikbaar materiaal in Spanje. Het gebruik van Piñatex draagt niet alleen bij aan duurzaamheid, maar zorgt ook voor extra inkomsten voor de ananasboeren.

NAE: No Animal Exploitation

De schoenen van Piñatex worden vervaardigd door het Portugese merk NAE Vegan, wat staat voor ‘No Animal Exploitation’. Dit betekent dat de productie 100% diervriendelijk is, zonder gebruik te maken van dierlijke materialen. In plaats daarvan worden alternatieven zoals kurk, gerecycled PET en faux-suède van eco-microvezel gebruikt. Met de toevoeging van Piñatex aan hun assortiment benadrukt NAE Vegan hun toewijding aan producten die niet alleen stijlvol en comfortabel zijn, maar ook ethisch verantwoord.

Er zijn verschillende modellen aan die zijn vervaardigd van ananasleer, waaronder dames veterlaarsjes, dichte enkellaarsjes, en herenschoenen in de vorm van gympen zonder veters.

Wat deze schoenen van ananasleer extra bijzonder maakt, is het feit dat ze niet alleen een mode-statement zijn, maar ook een statement voor duurzaamheid en een vegan lifestyle. Wat denk jij van deze innovatieve stap? Zou jij overwegen om schoenen van ananasleer aan te schaffen?

 

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

2 reacties op “Pinatex : hippe vegan schoenen van ananasleer

  1. Amy van der Moore zegt:

    Hebben deze laarsjes van ananasleer een uitneembaar voetbed? Ik draag nl. steunzolen.

  2. Marloes zegt:

    Vorige week de enkellaars Maya gekocht wat een heerlijke enkellaars en wat een top materiaal. Diervriendelijk stappen zo maak ik een verschil 🙂

Reacties zijn gesloten.