Maak je tuin gezelliger én duurzamer met plantenbakken!

Plantenbakken zijn niet alleen een leuke manier om je tuin op te fleuren, ze zijn ook nog eens heel erg duurzaam! Ben je op zoek naar manieren om je tuin groener te maken? Dan is het zeker een goed idee om te investeren in een paar mooie plantenbakken.

Wat zijn nou precies de voordelen van plantenbakken? We zetten er vier voor je op een rijtje.

duurzame plantenbak

1. Minder waterverspilling

Plantenbakken hebben vaak een slim drainagesysteem. Hierdoor stroomt overtollig water weg, waardoor je planten nooit teveel water krijgen. Je hoeft ze dus minder vaak water te geven, wat een stuk duurzamer is.

2. Lang plezier van hoge kwaliteit

Veel plantenbakken zijn gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Zo hoef je niet steeds nieuwe bakken te kopen, wat goed is voor het milieu. Ben je op zoek naar stijlvolle en duurzame plantenbakken? Dan maak je met deze plantenbakken voor buiten van gerecycled plastic een geweldige keuze.

3. Onkruidvrij tuinieren

De grond in plantenbakken is vaak bedekt met potgrond of ander bodemmateriaal. Onkruid heeft hierdoor veel minder kans om te groeien. Scheelt je een hoop wieden én giftige bestrijdingsmiddelen!

4. Onderhoudsvriendelijk

Plantenbakken zijn super onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze af en toe schoon te maken en dat is het dan. Ideaal als je niet teveel tijd hebt om in de tuin te klussen.

Plantenbakken zijn dus een echte aanwinst voor iedere duurzame tuin! Ze zijn er in alle soorten en maten, dus je vindt vast een exemplaar dat past bij je tuin of balkon.

Tip: Vul je plantenbakken met planten die goed passen bij de standplaats. Zo geniet je extra lang van je mooie, duurzame tuin!

Extra tips:

  • Kies voor plantenbakken van gerecycled plastic of hout met het FSC-keurmerk
  • Gebruik potgrond die is gemaakt van compost of andere duurzame materialen
  • Vang regenwater op om je planten water te geven
  • Maak je eigen compost van keuken- en tuinresten

Met een beetje aandacht creëer je een prachtige én duurzame tuin waar je nog lang plezier van hebt!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *