Op zoek naar een duurzaam cadeau? Geef een boompje door de brievenbus!

Kleine boompjes die je kunt verzenden door de brievenbus, hoe leuk! Met dit originele cadeau wil BloomPost de wereld een stukje groener maken. Figuurlijk, want het is een duurzaam cadeau wat jarenlang meegaat. Letterlijk, want de boompjes zijn groen (en soms met gele, witte of roze bloemen)! Help je mee de wereld te vergroenen?

We geven je 5 redenen om een boom cadeau te geven én tips om een boom te kiezen.

duurzaam cadeau geef brievenbus boom

1. Een cadeau wat jarenlang meegaat

Een bosje bloemen is een leuk cadeau, maar na twee weken (als je mazzel hebt) gaat de bos de prullenmand in en heeft de ontvanger er geen plezier meer van. Als je een boompje cadeau geeft, geef je een cadeau dat (met goede verzorging) jarenlang meegaat. Sterker nog, sommige bomen kunnen wel duizenden jaren oud worden. Een cadeau voor de ontvanger, en een cadeau voor de planeet.

2. Een unieke manier om mijlpalen te vieren

Ken je iemand die iets te vieren heeft? Je kunt dan een brievenbus boom cadeau geven. De boom groeit samen mee met de mijlpaal. Iemand die net een kind heeft gekregen? Geef een boompje, en deze groeit ‘gelijk’ met de baby. Iemand die net is afgestudeerd? Geef een boompje en kijk over een aantal jaar hoe groot hij al is. Wat gaat de tijd snel! Ook leuk: geef een Olijfboom bij een huwelijk, zo wens je het pasgetrouwde stel kracht en een positief toekomstbeeld.

3. Een boom is je beste vriend

Met het planten van een boom draag je bij aan een betere wereld voor jezelf en voor iedereen om je heen. Een boom haalt CO2 uit de lucht en zuivert daarmee de lucht. Ook produceert een boom zelf zuurstof, handig voor mens en dier! Daarnaast geeft een boom verkoeling. Dat kunnen we in Nederland wel gebruiken met de steeds warmer wordende zomers hier. Last but not least zijn bomen natuurlijk ook gewoon prachtige wezens en een verrijking voor iedere tuin.

4. Meer bomen = meer dieren

Bomen zijn goed voor de biodiversiteit in ons land. Meer (verschillende) bomen betekent meer dieren en insecten. De wortels van de boom zorgen voor meer ondergronds bezoek in je tuin. De schimmels en bacteriën die ontstaan bij de wortels zijn namelijk een voedingsbron voor veel bodemdiertjes. Op hun beurt, zorgen die bodemdiertjes ook weer voor een beter leefklimaat voor de boom. Een echte vriendendienst. Ook biedt de boom zelf onderdak aan vogels en insecten.

brievenbus boom

5. Een origineler cadeau vind je niet

Een boom in je brievenbus? Dat verwacht niemand! Een brievenbus boom cadeau geven is een originele manier om te laten zien dat je iemand waardeert. Geef een boom cadeau aan je ouders, vrienden, collega’s, of aan je buurvrouw. Met dit cadeau kun je iemand bedanken, feliciteren of gewoon zomaar verrassen. Elke keer dat de ontvanger het boompje ziet staan, zal hij of zij denken aan jou.

9 tips om de juiste boom te kiezen

Weet jij al wie je gaat verrassen met een brievenbus boom? Dan hoef je alleen nog maar het juiste boompje uit te zoeken! Wij helpen je.

🌳 De bloemen van de Bijenboom leveren veel nectar op en lokken bijen en vlinders naar je tuin. Perfect voor een echte natuurliefhebber.

🌳 De Parasolden staat symbool voor moed, levenskracht en standvastigheid. Iets wat we allemaal wel eens kunnen gebruiken. Wie wil jij wat moed inspreken?

🌳 Kracht en herstel, dat is waar de Vlinderstruik voor staat. Een origineel cadeau boompje voor iemand die een moeilijke periode achter de rug heeft.

🌳 Iemand een levend fossiel cadeau geven? De Ginkgo biloba heeft de opkomst en ondergang van de dinosauriërs meegemaakt en is de oudste levende boom op aarde. Hoe bijzonder!

🌳 De volwassen Perzische slaapboom in volle bloei is schoonheid pur sang. Een prachtige boom verdient een prachtige eigenaar!

🌳 Heb jij een vriendschap of een liefde die je koestert? Geef deze zeldzame Acacia cadeau aan een dierbare.

🌳 Breng de Mediterrane sferen bij iemand thuis met een olijfboom. Een symbool van vrede en een bron van culinaire hoogstandjes.

🌳 Ken jij een echte koffiegek? Geef dan een koffieplant cadeau. Een boompje dat wat kleiner blijft en op een gegeven moment koffiebonen geeft.

🌳 Ken jij een echte theeleut? Laat hem of haar zelf thee maken! De theeplant is een prachtige groenblijvende plant met helderwitte bloemen.

Bekijk hier het gehele bomenassortiment van BloomPost. Overigens hebben ze ook veel andere leuke cadeau’s zoals brievenbusbloemen, droogbloemen en planten. Veel plezier met geven!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Een reactie op “Op zoek naar een duurzaam cadeau? Geef een boompje door de brievenbus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *