Ontdek deze zomer 5 duurzame uitjes waar je écht vrolijk van wordt!

Ook tijdens de zomermaanden kun je duurzaam bezig zijn door leuke uitjes te organiseren die ook nog eens fijn voor het milieu zijn. Ga alleen of met je gezin op pad en beleef een fantastische zomer met deze uitjes. Ontdek jij de natuur op je blote voeten of pluk jij je eigen veldboeket bij elkaar in de pluktuin?

duurzame uitjes zomer blog

1. Fruit plukken bij een fruitboerderij

Zelf je fruit plukken is hartstikke leuk! Bovendien maakt het je zo extra bewust waar je fruit vandaan komt en wat er voor nodig is om het (goed) te laten groeien. Door heel Nederland zijn er fruitboerderijen en pluktuinen waar je in de zomer en aan het begin van de herfst je eigen fruit kunt plukken. Je hebt ruime keuze aan kleinfruit zoals bessen, bramen, frambozen, aardbeien en appels, peren en nectarines. Neem je eigen bakje (of emmer wanneer je kilo’s appels gaat oogsten) mee en vul deze met het heerlijke fruit.

2. Wandelen over een blotevoetenpad

Regelmatig op blote voeten lopen is ontzettend gezond voor je. Je voeten worden er sterker van en het stimuleert de bloedcirculatie, huid en zenuwen. Door heel Nederland zijn speciale wandelpaden aangelegd waar je met blote voeten overheen loopt: het Blotevoetenpad. Op deze paden ervaar je verschillende ondergronden, van modder en zand tot aan houtsnippers en stenen. Je voeten worden er beter van en je geniet ondertussen ook nog eens van de prachtige omgeving om je heen: een win-win situatie!

3. Kanoën of suppen in natuurgebieden

Een ander leuk duurzaam uitje is het water op gaan om lekker af te koelen in de zomer. Huur een kano of ga suppen in een natuurgebied bij je in de buurt en geniet van de omgeving en rust om je heen. Tip: neem een picknickmand vol lekkers mee en zoek een fijn plekje aan het water voor een heerlijke lunch.

4. Je eigen bos bloemen plukken

Naast dat je zelf fruit kunt plukken, zijn er in heel Nederland ook pluktuinen waar je je eigen veldboeket kunt samenstellen. Je loopt door de grote tuin heen en zoekt de mooiste bloemen voor jezelf uit om een mooi boeket te creëren. Een fijne manier om gelijk je huis op te vrolijken en het is een stuk goedkoper en duurzamer dan een bos bloemen uit de supermarkt!

5. Workshop in de natuur

Een workshop in de natuur volgen is een leuk en duurzaam uitje om deze zomer te doen. Bovendien is het ook erg leerzaam. Er zijn diverse workshops die je kunt volgen, zoals een workshop over eetbare en geneeskrachtige planten in de natuur. Of volg een workshop over vogels en hun gewoonten en ga op pad met een ervaren vogelaar om ze in de bossen te bestuderen.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *