Incontinentie-ondergoed: een duurzame oplossing

Na een zwangerschap of naarmate mensen ouder worden kan incontinentie soms voorkomen. Dit is een veel voorkomend probleem en helemaal niets om je voor te schamen. Op de maandverband-afdeling in de supermarkt of bij drogisterijen kun je meestal ook geschikte maandverband-achtige pads vinden tegen jouw incontinentie. Maar deze pads zijn natuurlijk niet heel erg duurzaam en we willen nou juist graag ons steentje bijdragen aan de aarde. Incontinentie ondergoed kan een makkelijke en duurzame oplossing zijn. In dit artikel vertellen we je er alles over.

incontintentie ondergoed duurzaam

Waardoor ontstaat incontinentie?

Incontinentie kan ontstaan bij ouderen door verlies van kracht in de bekkenbodemspieren. Sommige mensen druppelen zonder het te merken de hele dag door, anderen ervaren alleen last van incontinentie bij fysieke inspanning of ervaren soms ineens de drang te moeten plassen. Incontinentie kan ook ontstaan na de zwangerschap, door het persen, of omdat de bekkenbodemspieren oververmoeid zijn door de druk die de baby er op uitgeoefend heeft.

Incontinentie kun je verminderen met bekkenbodemtherapie door een fysiotherapeut. Dit is echter een proces van maanden en het is noodzakelijk dat je je bekkenbodem de tijd geeft. Bij sommige ouderen is het urineverlies helaas niet meer te verhelpen. Het urineverlies kan je dus eventueel opvangen met incontinentie-ondergoed.

Incontinentie-ondergoed als duurzame oplossing

Het idee dat jouw urineverlies wordt opgevangen door niets meer dan een absorberende onderbroek is misschien een beetje eng, maar het werkt dus echt! De meeste incontinentie-onderbroeken kunnen wel tot zo’n 8 uur aan urineverlies aan. Je hoeft ze niet weg te gooien, maar kunt ze na die acht uur gewoon wassen. Schaf dus een aantal onderbroeken aan, zodat je je gedurende de hele dag lekker fris en veilig kan voelen. incontinentie-ondergoed is een stuk duurzamer dan al die wegwerpbare pads!

Welke soorten bestaan er?

De tijd dat incontinentie-ondergoed lelijk was, is gelukkig al lang voorbij. Je kunt ervoor kiezen om gewoon een standaard boxer te kopen, maar voor de dames die zich graag ook toch een beetje sexy willen voelen, bestaan er tegenwoordig ook mooie kanten hipsters. 
Zo kun je je, ondanks dat je last hebt van urineverlies, toch mooi kleden.

Urineverlies is een veelvoorkomend probleem en helemaal niets om je voor te schamen. Als je nog redelijk jong bent, is het gelukkig vaak ook te verhelpen met fysiotherapie. Verder kun je dus eens incontinentie-ondergoed proberen als een duurzaam alternatief voor de incontinentie-pads uit de supermarkt of drogisterij die na gebruik in de prullenbak eindigen.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *