Duurzamer en voordelig: kies voor refurbished!

Ook bij de aanschaf van nieuwe elektronische producten is het belangrijk om na te denken over hoe je een bewustere keuze kunt maken. Wist je dat de elektronica-industrie een van de grootste vervuilers ter wereld is? De productie van nieuwe apparaten kost veel energie en grondstoffen, en resulteert in een enorme hoeveelheid elektronisch afval.

Gelukkig is er een alternatief: refurbished producten! Deze apparaten zijn al eens gebruikt, maar zijn grondig nagekeken, schoongemaakt en indien nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Zo zijn ze zo goed als nieuw, maar met een veel lagere prijs én een significante kleinere milieubelasting.

In deze blog bespreken we de voordelen van refurbished producten, en laten we zien dat duurzaam ook slim én voordelig kan zijn! Zelf koop ik alleen maar refurbished producten. Mijn iPhone was refurbished, en deze heb ik nu alweer ruim 4 jaar. Ook de iPad van mijn zoontje heb ik refurbished gekocht, en die doet het ook na 2,5 jaar nog steeds super.

refurbished ipad

Waarom zou je refurbished kiezen?

De voordelen van refurbished kopen zijn talrijk:

  • Goed voor het milieu: Door te kiezen voor een refurbished product – zoals iPhone of iPad – bespaar je op de productie van nieuwe materialen en het transport daarvan. Zo help je mee om elektronisch afval te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.
  • Voordelig: Refurbished producten zijn vaak een stuk goedkoper dan nieuwe modellen. Zo bespaar je geld zonder in te leveren op kwaliteit.
  • Kwaliteit en garantie: Refurbished producten worden volgens strenge normen gecontroleerd en getest, waardoor je verzekerd bent van een topkwaliteit product. Bovendien krijg je op de meeste refurbished producten gewoon garantie, net zoals bij een nieuw model.
  • Mee met de tijd: Steeds meer mensen kiezen bewust voor refurbished producten. Laat zien dat je het milieu belangrijk vindt en ga voor een duurzame  gadget!

Welke producten zijn er refurbished te koop?

Naast telefoons en tablets kun je heel veel verschillende producten refurbished kopen. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, laptops, tablets, camera’s, televisies en noem het maar op! De keuze is enorm, dus er is altijd een refurbished product te vinden dat perfect bij jou past.

Waar koop je refurbished producten?

Refurbished producten zijn te koop bij verschillende aanbieders, zoals de officiële website van het merk, elektronicawinkels en online retailers. Let wel op dat je kiest voor een betrouwbare aanbieder die een goede garantie en service biedt, zoals bijvoorbeeld bij Fixje.nl (daar vind je ook info over repareren van je apparaat!).

Refurbished producten zijn een slim en duurzaam alternatief voor nieuwe elektronische producten. Je bespaart geld, helpt het milieu én hebt een mooie nieuwe gadget in handen, dat niet onderdoet voor nieuw.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *