Zo kun je duurzaam op vakantie in de Nederlandse natuur

Ben je er aan toe om er even tussenuit te gaan? Om je (drukke) omgeving achter je te laten en je te laten omringen door de natuur? Via Natuurhuisje.nl kun je in heel Europa de mooiste natuurhuisjes boeken en kom je op unieke locaties terecht.

duurzaam overnachten natuurhuisje nederland

Reizen kan soms erg belastend zijn voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer wat je nodig hebt om bij je bestemming te komen. Of hotels en vakantieparken die zijn gebouwd in binnen- en buitenland, sommige helaas ten koste van de natuur. Je wilt natuurlijk als natuurliefhebber zo duurzaam mogelijk reizen. Natuurhuisje.nl helpt je hierbij.

Je steentje bijdragen aan natuurprojecten

Wanneer je een vakantiehuisje huren wilt via Natuurhuisje.nl, heb je niet alleen de keus uit de mooiste huisjes (midden) in de natuur, je draagt ook je steentje bij aan het behoud van de natuur. Natuurhuisje.nl draagt namelijk 2% van hun totale omzet af aan lokale natuurprojecten. Dit doen zij om de balans te herstellen tussen mens en natuur. En dat is zeker nodig! De lokale natuurprojecten waar Natuurhuisje.nl aan doneert zijn onder andere projecten om voedselbossen aan te leggen, steden te vergroenen en initiatieven om het leefgebied van insecten zoals bijen en libellen te verbeteren.

duurzaam overnachten natuurhuisje

Duurzaam overnachten in binnen- en buitenland

Terwijl jij lekker geniet van een welverdiende vakantie, help je dus ook de natuur een handje. Zonder er iets extra’s voor te hoeven doen! Bovendien kun je de natuurhuisjes ook filteren op duurzaamheid, zodat jij zo milieuvriendelijk mogelijk op vakantie kan. Via de site van Natuurhuisje.nl kun je onder andere filteren op de mogelijkheid tot afval scheiden bij de accommodatie, of er eten uit eigen tuin te verkrijgen is en of het natuurhuisje (gemakkelijk) te bereiken is met het openbaar vervoer.

duurzaam overnachten natuurhuisje bos

Ook met het duurzaamheidsfilter ingeschakeld is het aanbod van natuurhuisjes groot en gevarieerd en dat is erg fijn om te zien. Zo kun je kiezen voor bijzondere overnachtingen in Nederland. En de keuze voor bijzondere en duurzame accommodaties is reuze. Overnacht bijvoorbeeld in een boot op de Vinkeveense Plassen. Of kies voor een yurt in de Achterhoek. Of geef je de voorkeur aan (wild)kamperen met een kampeervlot bij de wetlands van Amsterdam? Er is voor ieder wat wils.

Niet alleen in Nederland vind je natuurhuisjes, ook over de grens kun je bij Natuurhuisje.nl terecht voor mooie accommodaties in de natuur. Via de website vind je de meest prachtige huisjes door heel Europa. Zo kun je een huisje huren in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Roemenië. En elke dag komen er nieuwe huisjes uit nieuwe regio’s bij!

duurzaam overnachten bos

Spontaan weekendje weg

Ook wanneer je spontaan besluit om een weekendje weg te gaan, dan ben je bij Natuurhuisje.nl aan het juiste adres. In het grote aanbod van knusse huisjes zijn er altijd wel huisjes beschikbaar, ook voor je last minute weekend weg. Je kunt filteren op verschillende voorkeuren, zoals de voorzieningen, aantal slaapkamers, type natuurhuisje. Zo kun je eenvoudig zoeken naar huisjes aan zee of juist huisjes in the middle of nowhere. Net waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *