bamboeSteeds meer duurzame en merken bieden kleren en andere producten aan die gemaakt zijn van bamboe. Bamboe kleding voelt aan als zijde en is vooral populair voor baby- en yogakleren. Maar zachtheid is niet de hoofdreden van merken om bamboe aan te bieden. Bamboe is namelijk een heel duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.

Voor vrouwen zijn er mooie jurken, basics en t-shirts van bamboe online te koop bij watMooi. Bamboe kleding voor mannen (en vrouwen) vind je bij Bamboodaddy.

Bamboe is comfortabel

De unieke stof maakt de kleding extra comfortabel. Bovendien kan door de open structuur van de vezels tot 4 keer sneller zweet opgenomen worden, wat vervolgens verdampt. De kleding blijft dus niet aan je huid plakken en je lichaam blijft droog. Hierdoor geeft het in de zomer verkoeling en is bamboe in de winter warmer dan katoen. Kortom, met bamboe voel je je helemaal zen. Tijd om die oude joggingbroek in te ruilen!

Groen ondergoed van bamboe

Bij Bamboodaddy.nl vind je een uitgebreide collectie herenondergoed en basics gemaakt van bamboe: superzachte sokken, boxershorts en t-shirts. De sokken collectie is erg uitgebreid! Bamboodaddy claimt dat bamboe 80% beter voor het milieu is vergeleken met gewone katoen: ‘katoen beslaat ca. 2,5% van de beschikbare landbouwgrond, maar is wel goed voor 16% van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen (dat zijn jaarlijks 4.000 volle treinwagonladingen). Kunstmest en bestrijdingsmiddelen veroorzaken uitputting van de bodem, erosie, lucht- en oppervlaktewater verontreiniging, huidziekten en allergieën’.

Bamboe is milieuvriendelijk

Als grassoort groeit bamboe snel en het heeft weinig water en geen irrigatie nodig. Voor het gebruik van textiel worden alleen de zijtakken gebruikt, zodat dezelfde plant ieder jaar weer kan worden geoogst. Daarnaast kan het groeien op de meest arme grond en heeft het in principe geen bestrijdingsmiddelen nodig door de antibacteriële eigenschappen. Wat bamboe nog meer milieuvriendelijk maakt is dat het 5 keer meer co2 opneemt dan bomen van gelijke hoogte en produceert het 35% meer zuurstof. Door de stevige wortels verhindert bamboe erosie en gaat het ontbossing tegen. Kortom: bamboe is een duurzaam alternatief.

Op zoek naar leuke bamboekleding? Bekijk onze verzameling van leukste webshops die bamboekleding verkopen.

Nog meer weten over…

Kleding van biologisch katoen
Natuurlijke cosmetica
Fair trade kleding en producten