Top 6 duurzame cadeaus voor deze feestdagen

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat er weer volop nagedacht mag worden over toffe cadeaus voor in de zak van Sinterklaas en onder de kerstboom. En wat is er nu leuker dan een mooi cadeau bedenken dat past bij degene die je wilt verrassen?

duurzame cadeaus feestdagen december

Er mag best een beetje werk in het bedenken zitten, want je wilt immers iets kopen waar de ontvanger blij van wordt en waar hij of zij voorlopig van kan genieten, toch? Daarom hebben we deze top 6 duurzame cadeaus voor de feestdagen voor je samengesteld. Weet jij al wie je gaat verrassen met een van deze prachtige cadeaus?

1. Fair trade kleding

Wie is er niet fan van? Fair trade kleding is kleding met een verhaal. Duurzame kleding die lang meegaat, waarvan je weet dat het onder goede omstandigheden is geproduceerd en waarvan je weet dat het gemaakt is van kwaliteit. Hoe leuk is het om iemand in je omgeving te verrassen met een kledingstuk dat bij hem of haar past?

Voor de wintermaanden is een heerlijke sjaal een must, komen een paar handschoenen goed van pas of geef je misschien liever een warme trui? Wat je ook wilt geven, Fair trade kleding is altijd een goed idee!

2. Duurzame tassen

Een tas is een must voor dames om make-up in te doen voor een avondje uit, om de sleutels en telefoon in op te bergen en om allerlei andere spullen mee te kunnen nemen. Maar dat niet alleen! Een tas is tevens een fashion statement om je outfit compleet te stylen. En natuurlijk een gaaf en duurzaam cadeau voor de feestdagen. Bedenk welke duurzame tas het beste past bij degene die je het cadeau wilt geven. Wedden dat de ontvanger er superblij mee is!

3. Natuurlijke verzorging

Gelukkig zijn we ons allemaal steeds meer bewust van goede lichamelijke verzorging. Voor velen is verzorging voor het gezicht bekend, maar we worden ons ook steeds meer bewust van ons lichaam en de verzorging daarvan. Ben je al bekend met natuurlijke verzorging? Natuurlijke verzorging is vrij van chemicaliën en schadelijke stoffen, zodat je huid wordt verzorgd met goede en pure ingrediënten. Wel zo fijn! Niet alleen voor je huid prettig, maar ook voor het milieu.

Dus als je overweegt om verzorgingsproducten cadeau te geven voor de feestdagen, overweeg dan zeker natuurlijke verzorging. Natuurlijke huidverzorging is perfect voor tieners. Laat ze kennismaken met goede en vooral milde huidverzorging en geef ze het cadeau met de feestdagen.

4. Biologische (super)foods

Naast alle bovengenoemde mooie en duurzame cadeau-ideeën voor de feestdagen, hebben we nog een leuk idee. Biologische superfoods! Helemaal van deze tijd en superleuk om weg te geven als cadeau voor de feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke muesli, een fijne gemberthee of lekkere bakproducten om uit te proberen. Zeker voor foodlovers een gepast cadeau. En juist weer eens iets anders dan anders. Je kunt tevens leuke cadeautjes vinden voor kleine prijsjes. Leuk voor onder de kerstboom of tijdens Sinterklaas.

5. Cadeaus voor kinderen

Wie zeker van cadeautjes houden tijdens de feestdagen zijn natuurlijk kinderen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met cadeautjes doorgeven aan Sinterklaas. Kinderen vinden dit een fantastisch feest, dus daar horen verrassingen bij. Duurzaam speelgoed is altijd hot, zoals houten speelgoed. Het gaat lang mee en is supersterk. Niet geheel onbelangrijk, want er wordt nog wel eens uitbundig mee gespeeld en gegooid. 😉

6. Duurzame kerstpakketten

Naast al deze toffe cadeaus voor de feestdagen mag dit item niet ontbreken: duurzame kerstpakketten. Dit zijn mooie samenstelde pakketten boordevol duurzame producen waar iedereen blij van wordt. Van heerlijke thee, Fair tade chocolade en wijn, gezellige accessoires tot aan heerlijke verzorgingsproducten en meer. Een selectie van de beste en mooiste duurzame producten. Daar wil je toch iedereen mee verrassen!?

Wie ga jij verrassen met een van deze top 6 duurzame cadeaus voor de feestdagen? Wij zijn benieuwd!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *