Meer groen in huis? Dit zijn leuke en makkelijke kamerplanten

Kamerplanten zijn helemaal terug van weggeweest, voor veel mensen zijn ze zelfs onmisbaar in een modern en duurzaam huishouden. Daarnaast zijn ze ook goed voor je gezondheid!

Dit komt doordat kamerplanten hoge luchtzuiverende kwaliteiten hebben, wat betekent dat ze slechte stofjes in de lucht omzetten in zuurstof. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat de luchtvochtigheid binnenshuis verbetert, een win-win situatie dus.

makkelijke kamerplanten

En dat niet alleen, net zoals groene tuinplanten, hebben groene kamerplanten een positief effect op je humeur, je nachtrust, je concentratie en productiviteit en daarnaast kun je makkelijk planten online bestellen. Kamerplanten zijn dus niet alleen beter voor de aardbol, maar ook voor jezelf!

Je eigen groene oase, waarmee je ook de wereld helpt, klinkt als een droom. Maar we horen je denken, wie heeft er nu echt tijd over om voor meerdere kamerplanten te zorgen en wat als mijn vingers totaal niet groen zijn? Geen zorgen, wij hebben een selectie van onderhoudsvriendelijke planten voor je op een rijtje gezet.

Makkelijke kamerplanten

  • Lekker tropisch: voor een echt tropisch gevoel in huis zonder te veel zorgen, kies je voor een Kentia palm. Deze tropische palm komt oorspronkelijk uit Australië en is ontzettend gemakkelijk in de verzorging. De mooie palm met spitse, maar volle bladeren kan tot wel 2 meter hoog worden, ideaal als eyecatcher of opvuller voor die lege hoek in je woon- of slaapkamer. De plant groeit het best op een halfschaduw plek en heeft weinig water nodig, zolang de grond licht vochtig is kun je jarenlang volop genieten van deze tropische palm.
  • Een statement piece: voor een instant groen effect in elke kamer van je woning, ga je voor een grotere kamerplant zoals de Drakenbloedboom en de Monstera. De Drakenbloedboom vindt haar oorsprong in zowel Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De Drakenbloedboom komt in verschillende maten en soorten en is ontzettend gemakkelijk in de verzorging. Het grootste voordeel van deze mooie kamerplant is dat ze erg hoge luchtzuiverende kwaliteiten heeft. De Monstera is ook een geweldige optie voor elke kamer, of als statement piece in je welkomsthal of woonkamer. De naam zegt het al, deze unieke plant met gaten bladeren kan erg groot worden, maar is gelukkig gemakkelijk in de verzorging. De Monstera komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en heeft hoge luchtzuiverende kwaliteiten.
  • De praktische plant: niet iedereen heeft de ruimte om overal grote kamerplanten neer te zetten, maar wees gerust, met een mooie Philodendron variant geniet je van fris groen in elke ruimte. De Philodendron komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en er zijn meer dan 500 verschillende soorten bekend. Het voordeel van een Philodendron is dat deze plant met haar unieke, hartvormige bladeren zowel een klimmer als een hangplant is. Laat haar omhoog groeien aan een mosstok voor een groen effect zonder dat ze te veel ruimte in beslag neemt, of ga voor helemaal praktisch met hangplantjes. Hangende planten nemen geen ruimte in beslag op je vloer en staan ontzettend charmant in je keuken, bad- en slaapkamer. De plant is gemakkelijk in de verzorging en heeft niet te veel zon of water nodig.

Tips voor het verzorgen van je kamerplanten

  • Kies de juiste standplaats: Elke plant heeft verschillende lichtbehoeften. Zoek uit hoeveel licht jouw plant nodig heeft en zet hem op een plek waar hij dat kan krijgen.
  • Geef water met mate: De meeste kamerplanten hebben liever te weinig dan te veel water. Controleer de grond voordat je water geeft: als de bovenste paar centimeter droog aanvoelt, is het tijd om te gieten.
  • Gebruik de juiste potgrond: Kies een potgrond die past bij de behoeften van jouw plant. Sommige planten houden van een vochtige grond, terwijl andere liever een goed doorlatende grond hebben.
  • Verpotten: Naarmate je plant groeit, heeft hij wellicht een grotere pot nodig. Verpot je plant in het voorjaar naar een pot die een paar centimeter groter is.

Met een beetje liefde en aandacht kan iedereen genieten van prachtige kamerplanten. Zo creëer je niet alleen een gezellige sfeer in huis, maar doe je ook nog eens iets goeds voor je gezondheid en de planeet!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *