Ben je een koukleum en zet je de verwarming regelmatig een paar graden hoger? Dan heb je waarschijnlijk zelf ook gezien dat dit je maandelijkse stookkosten stevig op kan drijven.
Gelukkig zijn er manieren om jezelf heerlijk warm en knus te houden zonder dat je hiermee veel stroom verbruikt. Bijvoorbeeld met een warmtekussen van Stoov. In dit artikel vertellen we je hier meer over.
Hoe werkt het?
Het warmtekussen van Stoov verwarmt zich door middel van infrarood technologie. Doordat je het kussen draadloos kan gebruiken, kan je het overal mee naartoe nemen. Laad het kussen van tevoren op en je hebt er tot wel 9 uur plezier van.
Er zijn drie verschillende warmtestanden: 32, 37 en 42 graden. De infraroodwarmte is veilig, ook voor langdurig gebruik. Het maakt direct contact met je lichaam, waardoor er geen warmte verloren gaat aan de lucht.
Hoe helpt een warmtekussen met besparen?
Zie je jezelf al op de bank zitten met zo’n fijn warmtekussen? Dan kan het besparen beginnen! Gemiddeld wordt er per huishouden zo’n 1.080 euro per jaar uitgegeven aan gas. Door het gebruik van een Stoov warmtekussen kun je de verwarming iets lager zetten. Per graad lager bespaar je al gauw zo’n 150 euro per jaar qua kosten op je energieverbruik.
Wat zijn de kosten voor het opladen van een kussen?
Allemaal leuk en aardig, dat besparen. Maar als het opladen van je warmtekussen veel energie kost, ben je uiteindelijk niet veel duurzamer uit. Dat is echter niet het geval. Allereerst verbruik je met het opladen van je warmtekussen (groene) stroom in plaats van het duurdere gas.
Daarnaast is een oplaadbeurt helemaal niet duur: het kost gemiddeld namelijk 1,7 cent. Voor een warmtekussen met een grote batterij komt dat jaarlijks uit op ongeveer 10 euro.
Ook buiten ideaal!
Misschien dat je ook op je eigen terras wel een vuurkorf of warmtelamp hebt staan. Kostbaar, en vaak niet erg milieuvriendelijk. Gelukkig zijn de warmtekussens ook buiten te gebruiken! De kussens hebben een weerbare en duurzame hoes, waardoor ze tegen verschillende weersomstandigheden bestand zijn.
Niet voor niets zie je ook steeds vaker het warmtekussen ook liggen bij horecagelegenheden, deels vanwege kostenbesparing en deels vanwege verduurzaming om de traditionele dure en milieuvervuilende terrasverwarming te vervangen.
Duurzaam warm
Met behulp van het warmtekussen blijf je het hele jaar behaaglijk warm, zonder hiervoor hoge energiekosten te hoeven betalen. Niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor de planeet. Zo is iedere thuiskomst een warm welkom!
Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.