Milieubewust op je werkplek, kies voor duurzame relatiegeschenken voor je personeel

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, streven bedrijven ernaar om hun inzet voor een milieuvriendelijke wereld te tonen in alle aspecten van hun activiteiten. Een van de vele manieren om je hiervoor in te zetten, is het geven van relatiegeschenken aan werknemers. Hiermee toon je je waardering, versterk je de teamgeest en bevorder je tegelijkertijd het milieubewustzijn. Hieronder benoemen we enkele duurzame relatiegeschenken die ideaal zijn om je personeel te laten zien dat je om zowel hen als de planeet geeft.

duurzame relatiegschenken tips blog

1. Herbruikbare waterflessen

Een herbruikbare waterfles is een praktisch relatiegeschenk én een milieubewuste keuze. Hiermee moedig je je personeel aan om hun plastic afval te verminderen door het kiezen voor herbruikbare flessen in plaats van plastic wegwerpflessen. Wij adviseren om te kiezen voor waterflessen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen zoals rvs of glas en die gemakkelijk schoon te maken zijn. Personaliseer ze met het bedrijfslogo voor een vleugje professionaliteit.

2. Bamboe lunchbox

Voor werknemers die graag hun eigen maaltijden meenemen naar het werk, is een bamboe lunchbox een mooi en passend cadeau. Bamboe is een snelgroeiende plant die weinig water nodig heeft en geen pesticiden vereist, waardoor het een duurzaam materiaal is. Een lunchbox van bamboe is praktisch, stijlvol en vermindert plastic afval en de behoefte aan wegwerpverpakkingen. Hierdoor is het inzetten van een bamboe lunchbox als relatiegeschenk een milieuvriendelijke keuze.

3. Notitieboekjes van gerecycled papier

Notitieboekjes zijn tijdloze geschenken die altijd van pas komen. Er bestaan notitieboekjes van gerecycled papier, zodat je zowel creativiteit als duurzaamheid bevordert. Werknemers kunnen ze gebruiken voor aantekeningen tijdens vergaderingen, het maken van to-do lijstjes of gewoon om hun ideeën op papier te zetten. Voeg een persoonlijk tintje toe door het bedrijfslogo subtiel op de omslag te plaatsen. Zo zijn bedrukte A5 notitieboekjes populair en hebben ze een handig formaat.

4. Duurzame pennen

Pennen zijn én blijven klassieke en gewilde promotieartikelen. Je kan een stap verder gaan door te kiezen voor duurzame pennen. Milieuvriendelijke pennen kunnen gemaakt zijn van gerecyclede materialen zoals papier, karton of zelfs biologisch afbreekbaar plastic. Deze pennen met een kleinere ecologische afdruk zijn zeer geschikt om te personaliseren met de naam van de werknemer voor een persoonlijk geschenk. Ook een logo gegraveerd op pennen is een duurzame druktechniek.

5. Planten en zaadjes

Breng een vleugje groen in het kantoor van je werknemers door planten of zaadjes als geschenk te geven. Kamerplanten zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar helpen ook de luchtkwaliteit te verbeteren. Zaadjes van bloemen, kruiden of groenten moedigen werknemers aan om een beetje groen in hun eigen leefomgeving te brengen en kunnen een rustgevende hobby zijn na het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *