Zo krijg je wel wat je écht wil voor je verjaardag

Volgende maand ben ik jarig, en omdat mijn man het weekend vóór mijn verjaardag weg is, heb ik ruim op tijd een paar vriendinnen gemaild of ze samen willen eten. Geen gedoe met een huis vol visite, boodschappen doen, taarten bakken en op je verjaardag de hele tijd van en naar de keuken lopen. Gewoon, gezellig eten met elkaar.

Het leuke is dat mijn beste vriendinnen elkaar sinds mijn bruiloft allemaal kennen en het ook prima met elkaar kunnen vinden (voor zover ik weet…). En dat is handig, want dan kunnen ze ook samendoen met een cadeautje…

cadeautje verjaardag

Al jarenlang houdt ik een lijstje bij op lijstje.nl. Als iemand me vraagt wat ik wil hebben voor Sinterklaas en voor mijn verjaardag, verwijs ik ze graag door naar lijstje.nl.

Het is natuurlijk ontzettend lief en attent als iemand een cadeautje voor me verzint, maar soms zit ik er een beetje mee in mijn maag. Bijvoorbeeld omdat ik niet weet wat ik moet met een zoveelste sleutelhanger of mok (hoe leuk ook) die dan weer in een la verdwijnt. Of ik krijg een leuk prulletje voor in huis. In het roze (mijn huis is groen-blauw).

Spie-spa-spulletjes, noemde Aaf Brandt Corstius ze een keer in een column. Leuke dingen die je eigenlijk niet in huis moet halen, want je hebt ze niet nodig.

En het ergste is: ik kan ze niet wegdoen want dat vind ik zo ondankbaar. Maar mijn huis is al zo klein. Vooral omdat we voor onze bruiloft twee joekels van wijnglazen hebben gekregen (ik drink zelden, en áls ik dat doe dan drink ik uit zo’n klein bistro-glaasje). Ze passen in geen enkele kast en ik durf ze ook niet óp een kast te zetten want de steeltjes zijn enorm dun, wat als ze er vanaf vallen?

Dus zitten ze nog in de doos. Die midden in de kamer staat omdat ik die nergens kwijt kan. Al een jaar stofzuig ik er dagelijks omheen.

En daarom maak ik een lijstje met dingen die ik écht graag wil hebben. En die zijn helaas wat duurder dan een leuk hebbedingetje, maar daarom hoop ik dat mijn vriendinnen samen iets voor me willen kopen. Iets wat ik dagelijks zal gebruiken.

Zo is mijn yogatas nogal versleten en ik heb online hele mooie gezien. Die staat op mijn lijstje. En die yogabroek van Spirit of Ohm die ik in het blauw heb (twee jaar geleden van mijn schoonmoeder gekregen) wil ik ook wel graag in het paars hebben. Dus die staat er ook op. Stel dat ik die zou krijgen van mijn vriendinnen, dan denk ik elke keer als ik ‘m aantrek aan ons gezellige etentje. Dat lijkt me nou een hele goede start van mijn practice. Namasté.