Wiet op een broodje – review van de Dutch Weed Burger

dutchweedburger blog

Schrijven is een eenzaam beroep zeggen ze, en om dat wat tegenwicht te bieden spreek ik zo af en toe met een vriendin af in een lunchtentje. Bij vriendin H. en mij is Bagels & Beans favoriet.

Daar hebben we diverse redenen voor. Allereerst is het een prettige plek om te werken met je laptop (niet voor niets is ons filiaal uitgeroepen tot beste werkplek), ik kan er samen met mijn hondje naartoe lopen (25 minuten heen en 25 minuten weer terug, of heel laf met de bus terug ;)) en hondje is er ook van harte welkom (inclusief bakje water en schijfje komkommer voor mijn vierpotige vriend).

Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel hun uitgebreide menukaart. Omdat ik de ziekte van Crohn heb eet ik geen tarwe, wat soms best lastig is als je ergens wil lunchen, maar bij Bagels & Beans kan ik kiezen tussen de spelt-bagel en de oatie (die laatste is veruit favoriet, ook bij vriendin H.). Vriendin H. is vegetariër en ook voor haar is er genoeg keuze (hoewel ze meestal de bagel met mozzarella kiest).

Eenmaal weer thuis lees ik dat ik niet alleen lekker en gezellig heb gegeten, maar ook nog heel erg groen bezig ben geweest.

Meestal is mijn bestelling dezelfde: een gemengd sapje met een shot royal jelly en een oatie bagel met wilde zalm, maar tijdens mijn laatste bezoek won de nieuwsgierigheid het van traditie. Ze hebben namelijk hele spannende burgers: een Paddoburger en ook de Dutch Weed burger.

En dat klonk wel heel interessant want ik weet dat zeewier gezond is en een warme bagel is wel heel lekker op een winterdag.

Ik kreeg geen spijt van die afwijking van mijn routine: de burger is erg lekker, ook voor mensen die niet zo dol zijn op de zilte smaak van zeewier, want die is niet overheersend. Eenmaal weer thuis lees ik dat ik niet alleen lekker en gezellig heb gegeten, maar ook nog heel erg groen bezig ben geweest.

En daarmee is zeewier het voedsel van de toekomst.

Zeewier is een plantaardige bron van eiwitten, mineralen en omega-3 vetzuren (vooral dat laatste is voor Crohnpatiënten erg goed nieuws). Daarnaast is het rijk aan ijzer, calcium en jodium en bevat het veel vezels.
Het zeewier voor de Dutch Weed Burger wordt geteeld op een duurzame zeewierboerderij in het Nationaal Park Oosterschelde. Voor het verbouwen wordt geen gebruik gemaakt van zoet (drink-) water en voor de teelt is geen landbouwgrond nodig.

En daarmee is zeewier het voedsel van de toekomst. De toekomst is al begonnen want je kunt ‘m nu al bestellen op diverse festivals en bij Bagels & Beans.

Reacties zijn gesloten.