fbpx

Wat kun je doen voor de aarde tijdens Earth Day? 6 tips!

earth day

Het is vandaag Earth Day! Wererldwijd wordt de dag van de Aarde gevierd. Al sinds de jaren ’70 is dit een bekende dag in de VS, maar sinds 2005 vieren we het ook in Nederland. Op deze dag staan we stil bij de aarde en de invloed dat ons gedrag en acties hebben op onze mooie aarde. Wil jij meer voor de aarde doen? Volg dan onze tips wat jij voor de aarde kunt doen!

1. Zorg voor minder gif in de wereld
Helaas wordt onze aarde steeds meer vergiftigd… de vissen bevatten toxische metalen, in moedermelk zitten pesticiden en er gaan steeds meer bijen dood. Zorg voor minder gif op onze aarde door minder producten met gif te gebruiken! Ga voor zoveel mogelijk biologische voeding. Kies voor ecologische schoonmaakproducten. En gebruik alleen nog natuurlijke verzorgingsproducten. Spoel geen gif meer door je doucheputje en gootsteen.

2. Zorg voor minder plastic in de wereld
Hou rekening met wat en hoe je koopt tijdens het boodschappen doen, doe losse groenten en fruit niet in plastic zakjes. Koop geen voorgesneden verpakkingen. Neem je eigen tasje mee zodat je geen wegwerptasjes hoeft te kopen. Gebruik geen wegwerp waterflesjes maar een herbruikbare fles.

3. Verbruik minder
Ga bewuster om met wat je verbruikt. Laat geen kranen lopen. Doe lichten uit die je niet nodig hebt. Haal stekkers uit het stopcontact. Trek een lekkere warme trui of vest aan en zet de kachel een graadje lager

4. Koop minder en bewuster

Koop geen troep, zoals goedkope prullaria die je eigenlijk niet nodig hebt. Kies voor tweedehands, of voor mooie duurame en kwalitatieve spullen waar je lang mee doet. Geef weg wat je niet meer nodig hebt, ruil met elkaar. Kies voor een mooie basis garderobe en doe niet mee met fast fashion.

5. Recycle en re-use
Zorg voor zo min mogelijk afval en scheid je afval zoveel mogelijk. Gooi niet zomaar alles weg. Koop niet zomaar alles nieuw! Ga bijvoorbeeld voor producten van gebruikte materialen.

6. Ga voor meer groen!
Van planten wordt je blij. De aarde wordt ook blij van planten en bloemen. Zorg voor allerlei soorten (wilde) bloemen, dat is goed voor de bijen. Veel planten in je huis is goed voor de luchtkwaliteit en zo heb je toch een beetje wat van de aarde binnen in je huis!

Wat doe jij voor de aarde vandaag?