Warmetruiendag: zet jij de verwarming lager op 10 februari?

Het is weer bijna Warmetruiendag! Op 10 februari zetten we allemaal de verwarming wat lager en trek je je extra warme trui (of twee) aan. De Warmetruiendag bestaat al jaren, en deze wordt nu georganiseerd door energieleverancier Greenchoice samen met Het Klimaatverbond. Doe jij mee?

socialcard1

Truien zijn hip! Ik herinner me dat ik vroeger – als ‘jongere’ – echt geen trui aan deed. Dat was toen niet cool. Maar nu gelukkig wel! Gebreide truien van wol, hippe sweaters met coole opdrukken, het kan allemaal nu. Erg fijn, zeker ook voor het milieu. Want het motto van de Warmetruiendag is niet voor niets: “de groenste energie is de energie die je niet verbruikt”. Per graad bespaar je zelfs 6% energie!

Hoe doe je mee aan de Warmetruiendag 2017?

De warme trui staat symbool voor wat je zelf kunt doen om de uitstoot van broeikassen te verminderen. Je kunt simpelweg meedoen door je warmste lievelingstrui aan te trekken en de kachel een paar graden lager te zetten, je mag zelf weten hoeveel. Je kan je aanmelden op de site van Warmetruiendag, ook als organisatie kun je meedoen. Zo kun je als bedrijf de kachel lager zetten op 10 februari en alle medewerkers vragen die dag een warme trui aan te doen. Lijkt mij best heel gezellig! Daarnaast is Warmetruiendag dit jaar op zoek naar de lievelingstrui van Nederland. Je kan je lievelingstrui op social media delen met #warmetruiendag en #lievelingstrui.

warmetruiendag armedangels

Nog beter: een duurzame warme trui!

Als je echt heel goed bezig wilt zijn op 20 februari, draag je natuurlijk een duurzame trui! Bijvoorbeeld eentje die op eerlijke of verantwoorde wijze is gemaakt. Of eentje van biologisch katoen of ander milieuvriendelijk materiaal.

Op zoek naar een mooie nieuwe trui? Neem eens een kijkje bij de truien webshop watMooi. Voor heren kun je veel leuke duurzame kleding (waaronder truien) vinden van het merk Knowledge Cotton.

Andere leuke fair fashion webshops waar je een kijkje kunt nemen zijn:

Fairly Dressy (heel leuke shop met dameskleding van eigen merk)
De Groene Knoop (voor dames en heren, met een winkel in Eys, Limburg)
Brandmission (mooie fashion merken, met een winkel in Haarlem)
Ecotex (uitgebreide shop met duurzame kleding)
Miysu (betaalbare fair fashion design kleding van eigen merk)
Sus & So (leuke uitgebreide shop voor dames en heren, met een winkel in Hilversum)
Waschbaer (grote webwinkel met veel keuze duurzame mode, dames en heren)

Hoeveel graden lager ga jij je verwarming zetten op 10 februari?