fbpx

Warme voeten met fairtrade sloffen uit Mongolië

Deze winter is eigenlijk geen echte winter te noemen, maar gure dagen zijn er genoeg! En dan is er niets heerlijker dan heerlijk binnenshuis vertoeven met super comfortabele én stylisch verantwoorde sloffen aan je voeten. De sloffen van webshop Esgii zijn eerlijk gemaakt in Mongolië en het zijn ware blikvangers!

Alle Mongoolse sloffen die Esgii verkoopt zijn gevilt van 100% natuurlijke schapenwol. “Esgii is het Mongoolse woord voor vilt, dat wordt gemaakt van schapenwol. En dat is er in overvloed, want nergens ter wereld leven meer schapen dan daar. Zo worden de gers, de traditionele ronde tenten, al eeuwenlang geïsoleerd met vilt”.

esgii fairtrade sloffen vilt wol

shop1722500.pictures.G felt button maroon vilten sloffen afb1grDe wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten. De sloffen zijn behaaglijk warm. De uitstekende pasvorm maakt de sloffen erg comfortabel en eenmaal aan trek je ze niet meer zo snel uit! En dat is geen probleem, want met deze sloffen loop je er helemaal hip bij.

vilten-slof-ballerinaVerantwoord gemaakt
De sloffen hebben een mooie achterliggende gedachte, door de aanschaf van een paar lekkere warme sloffen help je de mensen in Mongolië aan een menswaardig bestaan. De sloffen zijn fairtrade en kan je ze dus met een goed gevoel dragen. Een van de leveranciers van Esgii, MIM, geeft de winst die overblijft (nadat de makers een eerlijke prijs hebben gekregen!) aan de non-gouvernementele hulporganisatie Asral. Asral helpt de armste mensen en kinderen in de hoofdstad Ulaanbaatar en in de onherbergzame Gobi-regio aan voedsel, schoon drinkwater, huisvesting, medische zorg en een opleiding waarmee ze op eigen kracht de armoede kunnen ontvluchten!

De sloffen zijn er in verschillende stijlen en maten, en ook voor mannen! Fijne verwennerij voor jezelf, maar ook erg geschikt als cadeau. Te koop bij webshop Esgii.