Waarom je beter je deodorant met aluminium de deur uit kunt doen

Weet je nog, van vroeger? Na de gymles elkaars deodorant lenen en er flink mee in de rondte spuiten. Omdat het een spuitbus was, was het niet onhygiënisch om ‘m van elkaar te lenen en de ene rook nog zoeter dan de andere.

deodorant aluminium blog

Gelukkig weten we inmiddels dat zo’n spuitbus de pest is voor de ozonlaag, dus die kopen de meesten van ons niet meer. Maar er is nóg een reden om die ‘reguliere’ deodorant in de ban te doen: er zit namelijk aluminium in. En dat wil je niet op je lijf spuiten, geloof mij maar. Want 60% van alles wat je op je huid smeert of spuit wordt door je lichaam opgenomen.

Via je okselklieren neem je het aluminium op in je lichaam en er is bewezen dat er een verband bestaat tussen deodorant met aluminium en borstkanker. Vrouwen die borstkanker hebben (gehad) wordt ook afgeraden om deodorant met aluminium te gebruiken. Dan is het beter om er helemaal nooit mee te beginnen, lijkt mij.

Want 60% van alles wat je op je huid smeert of spuit wordt door je lichaam opgenomen.

Ook is het bekend dat aluminium een negatief effect kan hebben op het zenuwstelsel en de oestrogeen-receptoren kan verstoren. Daarnaast bevatten veel deodorants met aluminium ook parabenen. Van parabenen is bewezen dat ze in het lichaam het hormoon oestrogeen imiteren en daarmee ook de kans op borstkanker verhogen.

De geur van zweet wil je natuurlijk wél markeren, maar dat kan ook heel goed met een deodorant op natuurlijke basis.

De deodorants met aluminium zijn vaak éigenlijk antiperspirants, dat wil zeggen dat ze het zweet blokkeren. En dat wil je niet, want door te zweten voert je lichaam afvalstoffen af. De geur van zweet wil je natuurlijk wél markeren, maar dat kan ook heel goed met een deodorant op natuurlijke basis.

natuurlijke deodorant welovetheplanetLet in de winkel goed op de woorden aluin of potassium alum, dat wil namelijk zeggen dat er aluminium in een deodorant zit: die kun je dus maar beter links laten liggen. Zelf gebruik ik ‘s morgens graag een deodorant uit een blikje van We love the planet.

Mijn favoriet is de geur Original Orange. Door de frisse citrusgeur ben ik gelijk wakker. Op warme dagen zorg ik er altijd voor dat ik een deo-roller in mijn tas heb zitten, gewoon om op te frissen, niet omdat het echt nodig is. Mijn favoriete roller is die van Mádara.

 

Een reactie op “Waarom je beter je deodorant met aluminium de deur uit kunt doen

Reacties zijn gesloten.