Verras je moeder met deze 5 duurzame cadeautips voor Moederdag!

Moederdag komt er weer aan! Zondag 14 mei is het zover, dan mogen moeders extra in het zonnetje gezet worden. Uiteraard is het elke dag Moederdag wat ons betreft, maar op deze speciale dag nog een beetje extra.

moederdag duurzaam cadeau tips

Heb je nog geen idee wat je wilt kopen voor Moederdag? We hebben 5 nuttige en duurzame cadeautips voor Moederdag voor je geselecteerd. Van deze cadeaus wordt toch elke moeder blij? Lees en laat je inspireren!

1. Fair trade sieraden

Fair trade sieraden zijn altijd een prachtig en vooral duurzaam cadeau om te geven als blijk van waardering. Moeders zijn gek op mooie sieraden en het geeft een intens en waardevol gevoel wanneer je sieraden van je kind(eren) krijgt. Een mooie ketting, armband, horloge of ander sieraad. De fair trade sieraden van A Beautiful Story zijn gemaakt door vrouwen (misschien ook wel moeders) uit Nepal die volgens goede arbeidsomstandigheden werken en daarvoor een eerlijk loon krijgen. Dat geeft toch gelijk een goed gevoel!

Ook bij More Than Hip vind je bijzondere sieraden die zijn gemaakt door vrouwen uit Colombia. Al deze fair trade sieraden zijn uniek en handgemaakt. Stuk voor stuk unieke sieraden en een duurzame cadeautip voor Moederdag.

2. Bamboe sokken van Lotika

bamboe sokken moederdag

Geef een keer iets anders dan anders op Moederdag en geef je moeder vrolijke bamboe sokken of biologische t-shirts om haar garderobekast mee aan te vullen. Duurzame cadeaus die je geeft met een goed gevoel. De leuke sokken van Lotika zijn verkrijgbaar in verschillende fleurige motiefjes en zelfs in een prachtige cadeaudoos. Dit maakt een Moederdag cadeau extra speciaal en is veel leuker om cadeau te geven. De biologische t-shirts zijn een perfecte basics om de outfits compleet van moeders te maken. Ze zitten als gegoten!

3. Mooie duurzame tas

Mag het nog iets extra’s zijn voor Moederdag? Dan is het tof om de kleding aan te vullen met een mooie tas. Want wij vrouwen zijn gek op mooie en vooral duurzame tassen. We mogen ook graag tassen mixen en matchen met verschillende outfits, dus een tas is altijd een goed idee om cadeau te geven! Is je moeder een sportief type en gaat ze er graag regelmatig op uit, dan is een mooie vegan bag wellicht een goed cadeau. Is ze gek op een bezoek aan een restaurant of theater? Dan komt een avondtasje goed van pas. Wat je ook kiest, een mooie tas is voor Moederdag een topper!

4. Geef een beleving cadeau

moederdag veleving cadeau tips

Wie dol is op dagjes uit en hotspots bezoeken, is vast ook gek op het krijgen van een beleving, zoals van DoenKado of Nature’s Gift. Een topidee om moeders te verrassen door een beleving cadeau te geven. Een wijnproeverij, een nachtje weg, uit eten of een actief uitje, zoals paardrijden, mountainbiken is toch altijd een schot in de roos? En er is voor ieder wat wils te vinden. Herinneringen maken doe je samen, is altijd een goed en vooral duurzaam idee!

5. Natuurlijke verzorgingsproducten

Last but not least: natuurlijke verzorgingsproducten. Daar zijn wij vrouwen ook echt dol op. We willen graag goede verzorging gebruiken voor ons lichaam en duurzaamheid is daarbij ook een belangrijk aspect. We willen bijvoorbeeld tegenwoordig allemaal steeds minder plastic gebruiken in de badkamer. En dat kan gewoon! Gebruik in plaats van plastic shampoo flessen, een shampoo bar en andere plasticvrije verzorgingsproducten. Laat vooral je moeder kennismaken met deze waardevolle producten. Een nuttig, duurzaam en verrassend cadeau voor Moederdag.

Dit waren onze 5 nuttige en duurzame cadeautips voor Moederdag. Heb jij nog mooie ideeën om moeders compleet te verrassen? Wij zijn benieuwd!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *