fbpx

Uilie uilie

Omdat ik de ziekte van Crohn heb ben ik een notoire jojoër. Als het minder goed gaat met mijn darm word ik heel smal, om vervolgens weer kilo’s aan te komen van medicatie. Gelukkig is alles nu al een tijdje stabiel (helaas niet op het gewicht dat ik zelf het liefste zou hebben, maar ik ben in ieder geval redelijk gezond). Dus kleding die ik nu koop zal ik waarschijnlijk voorlopig kunnen dragen.

Daarom koop ik nu nóg bewuster dan ik al deed. Vind ik het echt, écht mooi, is het duurzaam geproduceerd en in elkaar gezet door mensen die daar een eerlijk loon voor hebben gekregen?

’s Zomers koop ik vaak een t-shirt van Armedangels (en ik vraag er ééntje voor mijn verjaardag). Dit in 2007 opgerichte Duitse merk besteed niet alleen veel aandacht aan duurzaamheid (hun shirts, jurken, vesten, jasjes en broeken zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, gerecycled katoen, ‘modal’ (vezels van duurzaam beukenhout) en eerlijke arbeidsomstandigheden (het merk is fair trade en GOTS-gecertificeerd) maar net zoveel tijd en aandacht aan hun ontwerpen.

Vind ik het echt, écht mooi, is het duurzaam geproduceerd en in elkaar gezet door mensen die daar een eerlijk loon voor hebben gekregen?

Kort gezegd: van de shirts van Armedangels word ik vrolijk. Zo kreeg ik er vorig jaar voor mijn verjaardag ééntje in karamelbruin met daarop een boom met een eekhoorn en twee vogels erin. De boom heeft roze en paarse blaadjes waardoor het shirt te combineren valt met mijn paarse yogabroek maar ook met een bruine pantalon en een roze vestje.

Mijn favoriet van het afgelopen seizoen is dit shirt waarvan de kleur het midden houdt tussen wijnrood en oudroze. Omdat er een uil op staat móést ik ‘m gewoon hebben, ik spaar uiltjes en vriendinnen sturen mij met regelmaat een kaart met een uil erop. Ik combineer ‘m met een antracietkleurige jeans van hennep die ik bij Ecotex kocht en als ik ‘m aantrek naar mijn yogales (het shirt is lekker lang, heel fijn als je in een downward facing dog staat) combineer ik ‘m met mijn favoriete, grijze joggingbroek.

IMG 7091

Ik heb alleen nog maar één verzoek aan de engelen: graag ook wat meer kleur in de wintercollectie. Die heeft nu namelijk wel leuke prints (ik zag een andere uil voorbijkomen!) maar dan alleen in het grijs. En geloof me, mijn bleke wintersmoeltje in combinatie met grijs…. Als ik dat ga dragen dan maakt mijn dokter zich ongerust.

Reacties zijn gesloten.