Tips voor een (h)eerlijke kerst!

Kerst draait om geven en mensen helpen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Als je geeft maak je normaliter twee mensen blij: de ontvanger en jezelf, want geven is leuk! Maar met onze tips maak je nog een derde persoon blij: iemand in een ontwikkelingsland. Iemand die dankzij fairtrade producten of ontwikkelingshulp ook een leuke kerst heeft. Dit zijn onze vijf tips voor een (h)eerlijke kerst:

1) Oxfam pakt uit

Heb je wel eens iemand een geit gegeven, een studiebeurs of een visnet?? Dit is je kans om een cadeau te geven wat echt een verschil maakt! Want deze cadeaus gaan niet naar iemand in Nederland, maar naar Bangladesh, Uganda of Nigeria. Oxfam Novib doet dit al jaren via de speciale website Oxfam pakt UitIn de webwinkel zijn meer dan 35 originele cadeaus vanaf 7 euro verkrijgbaar. De cadeaus krijg je in de vorm van een grappige cadeaukaart. Jouw vriend, familielid of collega krijgt een mooie kaart waarop staat dat zijn of haar cadeau naar iemand anders is gegaan die daar veel meer behoefte aan heeft. oxfam

Enkele voorbeelden uit de collectie:

– Geit, 36 euro
– Tien kippen, 17 euro
– Schoolboeken, 9 euro
– Groentetuin, 29 euro

> Bekijk alle cadeaus

2) Face This – shirts voor scholen in Indonesie

 Face This T-shirts 490 2

Speciaal voor de kerstperiode krijg je nu 15% korting op Face This shirts met kortingscode ‘xmas’. Het Nederlandse Face This ontwerpt al 6 jaar T-shirts met tekeningen gemaakt door basisschoolkids afkomstig uit verschillende delen van Indonesië en helpt met de opbrengst hun noodlijdende schooltjes met renovaties, de aanleg van nieuwe lokalen of trainingen voor de leraren. De mooie biokatoen shirts zijn er voor mannen, vrouwen en kids.

gots-logoHeb je nog meer redenen nodig om een Face This shirt te kopen of cadeau te geven? Hier komen ze:

– de shirts zijn van heerlijk zacht biologisch katoen gemaakt (GOTS gecertificeerd + FairWear)
– alle ontwerpen zijn gemaakt door internationale top ontwerpers
– de prints zijn limited edition!
– 15% korting met kortingscode ‘xmas’ (tot 23-12)

> Bekijk alle shirts

3) Morethanhip – fairtrade kerstcadeaus en decoraties

MORETHANHIP KERST 490

Bij MoreThanHip vind je originele cadeaus die eco & fair zijn geproduceerd en de wereld een klein beetje beter maken. Dus mooi én hartverwarmend. Je vind hier vele unieke tassen, etuis, sieraden en woonaccessoires gemaakt van hergebruikt of natuurlijk materiaal. Voor iedereen die weleens iets anders wil dan de standaard kerstartikelen, heeft MoreThanHip ook een uniek assortiment samengesteld van bijzondere, sfeervolle kerstdecoraties:
morethanhip

● Kerstengeltjes en minikerstboompjes van gerecyclede blikjes uit Guatemala
● Elfjes voor op een fles van gedroogde sinaasappelschil uit Colombia
● Handgemaakte papieren kerststerren uit India

Tip: je krijgt een leuk kerstcadeautje bij elke bestelling boven de € 50,-!

> Bekijk alle artikelen van MoreThanHip

4) Waschbär – online kerstmarkt

waschbaer kerst490

Speciaal voor de feestdagen heeft Waschbär een mooie kerstmarkt ingericht met milieuvriendelijke kaarsen en veel meer. De keuze is reuze bij dit ecowarenhuis: je kan kiezen uit meer dan 4.000 ecologische en milieuvriendelijke producten! Van handdoeken van fairtrade katoen, biokatoen kleding en schoenen van plantaardig-gelooid leer, tot natuurlijke cosmetica en alles voor in huis. 

Tip: tijdelijk geen verzendkosten + 25% korting op alle mode en schoenen!

> Bekijk alle kerstartikelen van Waschbaer

5) Fairtrade Cadeaubon – geef een betere wereld cadeau

fairtrade cadeaubon 30 euro voorbeeld 490

Voor de degene die alles al heeft is de Fairtrade Cadeaubon een leuk idee. Naast keuze uit meer dan duizend fairtrade artikelen kun je deze bon namelijk doneren bij meer dan 3.000 goede doelen! Je kan deze cadeaubon ook inleveren bij de leukste webwinkels met fairtrade cadeaus, zoals: fairtrade wijn, koffie, chocola, sieraden, tassen en nog veel meer. Geef een betere wereld cadeau, geef een Fairtrade Cadeaubon!

Tip: je kunt deze cadeaubon zelf printen als je hem snel nodig hebt.

> Bekijk de deelnemende fairtrade webwinkels

 

 

Reageer