Slim! 6 simpele en duurzame manieren om geld te besparen

Inflatie alert! Helaas wordt alles steeds duurder, we merken het allemaal. De boodschappen, benzine, gas, elektra, belastingen maar ook kleding, vliegtickets en andere luxe producten. Het is niet grappig meer. Maar wat doe je eraan? Op sommige zaken hebben we inderdaad geen invloed. Maar toch ook weer een beetje wel, er zijn 6 manieren om geld te besparen waarmee je ook nog het milieu bespaart. Say no more! Want geld besparen, willen we allemaal wel in deze tijd.

duurzaam geld besparen

1. Kies duurzame webwinkels

Op onze website vind je een overzicht van leuke, duurzame webwinkels! Zo vind je met één muisklik een webshop voor zonnepanelen (Kassa! Want daar bespaar je veel geld mee in deze tijd). Of een webshop waar je allerlei duurzame spullen voor baby’s en kids kunt vinden. Denk aan wasbare luiers en houten speelgoed dat jaren meegaat.

Maar ook webshops met tijdloze en duurzame kleding, van goede kwaliteit. Daar heb je langer plezier van en koop je minder snel nieuwe kleding. Goed voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee. Lekker besparen!

2. Ga voor kwaliteit

Je hebt altijd een keuze! Kies voor kwaliteit, want merken met kwaliteit zijn goed en vaak zelfs beter en duurzamer dan alle andere merken. Iedere winkel heeft elke maand prijsaanbiedingen, zelfs merken van goede kwaliteit. Houd ze goed in de gaten als je geld wilt besparen. Maak er een sport van! Je hoeft er minder voor te doen dan sporten in de sportschool. 😉

3. Consuminderen kun jij ook

Ben jij een big spender? Dan is consuminderen voor jou een uitdaging. Maar uitgedaagd worden is leuk, toch? Ga bewuster om met je geld door te consuminderen. Consumeer minder, zo simpel is het. Even geen broodje halen bij de bakker, geen koffie bij het tankstation en geen luxe etentjes, omdat je denkt dat het kan. Gezellig samen koken met biologische superfoods kan ook superleuk zijn!

4. Abonnementen schrappen

Fun fact! Maar liefst 30% van de Nederlanders laat contracten (inclusief betalingen) doorlopen en zegt niet op of kijkt niet of het elders goedkoper kan. Simpelweg omdat ze denken dat het veel tijd kost, dus dan laten we het maar. Dan ben je een dief van je eigen portemonnee! Sta daarom eens stil bij de abonnementen die jij hebt. Zijn ze allemaal nog nodig? Ja? Kijk dan eens bij andere aanbieders of het niet goedkoper kan. Niet nodig? Zeg het dan op!

5. LED-verlichting is een must!

De gasprijzen stijgen de pan uit. En omdat gas ook gebruikt wordt voor het opwekken van elektriciteit, is daarop besparen noodzakelijk. Maak jij al gebruik van LED-verlichting? Wat ons betreft een must. Gloeilampen, halogeenlampen, spaarlampen en tl-lampen, ze worden nog steeds veel gebruikt. Zonde! Want het zijn energieslurpers. Als je deze verlichting vervangt door LED bespaar je een hoop. Tegenwoordig heb je niet alleen LED-buitenverlichting maar ook toffe LED-sfeerverlichting voor binnen.

6. Besparen op apparaten

Televisies, koffiezetapparaten, computers… staan ze aan om het aanstaan? Of worden ze ook echt gebruikt? In veel huishoudens staan ze op stand by. Check het maar eens bij jezelf. Dit kost je bijvoorbeeld 32 euro per jaar voor een computer. Afsluiten die handel! Gaan er apparaten kapot? Wat redelijk vaak voorkomt. Koop dan geen nieuwe apparaten maar refurbished. Refurbished betekent gereviseerd. Het voordeel van refurbished is dat het veel goedkoper is dan nieuw én beter voor het milieu!

Heb jij nog toffe manieren om geld te besparen? Laat het ons weten, we zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *