Review: de nieuwe Groene Agenda (gemaakt van steen!)

Zoek je een leuk cadeau voor jezelf of voor een ander? De nieuwe Groene Agenda, een samenwerking van On The Rocks en de blog De Groene Meisjes, is super leuk voor iedereen die duurzamer leven belangrijk vindt, of dit meer wil gaan doen.

Deze Groene Agenda is op meerdere manieren groen: On The Rocks maakt namelijk papier van steen. De hele agenda is dus gemaakt van steen, in Nederland, op een duurzame manier. Dit maakt de agenda recyclebaar, maar het zorgt ook voor heel bijzonder luxe papier. De bladzijden voelen heel zacht aan maar zijn ook heel prettig beschrijfbaar!

review groene agenda

De samenwerking met blogster Merel Wildschut van De Groene Meisjes maakt de agenda nog groener. Want de hele agenda staal vol met leuke groene tips en heerlijke veganistische recepten. De tips volgen komen overeen met het seizoen, en per kwartaal staan de groenten en fruit van het seizoen erin genoemd.

De agenda heeft verder een vrij minimalistische stijl, op een stijlvolle manier met leuke illustraties. Zelf vind ik dit een agenda die ik zeker zou gaan gebruiken, omdat je lekker veel overzicht hebt maar ook voldoende schrijfruimte. Wat ik super fijn vindt aan de agenda, is dat je steeds links een weekoverzicht hebt, en dan aan de rechterkant een blad met ruimte voor notities. Echt perfect! Daar kun je to-do’s opschrijven, of wat er verder maar in je opkomt.

groene agenda binnenkant

Wat verder fijn is, dat er een leeslint bij zit en ook een sluitelastiek. Wel een must vind ik zelf.

De Groene Agenda is dus niet alleen groen en leuk, maar ook gewoon super praktisch, iets waar je het hele jaar veel plezier van zult hebben. En ook erg geschikt om te vragen of geven als cadeau!

De samenwerking tussen On The Rocks en De Groene Meisjes bestaat trouwens niet alleen uit de Groene Agenda, ze hebben ook nog drie andere boeken uitgebracht: Dottet Rockbook (handig voor voor planningen en overzichten), Eerste Keren Dagboek en het Random Acts of Kindness boek. De Groene Agenda en andere Rockbooks zijn te koop bij de webshop van On The Rocks. De Groene Agenda kost €19,95.

Zou jij zo’n leuke Groene Agenda willen hebben?