Review: mijn ervaring met een plasticvrij shampoo blok

Als er één zin is die een vrouw nooit wil horen van de eigenaresse van een webwinkel dan is het wel ‘je favoriete shampoo gaat uit het assortiment’. Maar aan een kleine ramp op z’n tijd ontkom je niet in het leven, dus ik hoorde die zin laatst toch.

review shampoo bar

 

Dat was even flink balen want mijn lievelingsshampoo is biologisch, voedt mijn droge haar voldoende om het lekker zacht te laten worden zonder dat mijn krullen uitzakken én hij ruikt ook nog eens heel lekker.

Ik kan eigenlijk maar één nadeel bedenken: hij zit in een fles.

Shampoo zonder fles

Dus leek deze gedwongen zoektocht naar een nieuwe favoriete shampoo mij een goed moment om weer voor solide te kiezen: een shampoo in vaste vorm. Jaren geleden gebruikte ik er al één (van de welbekende keten die je in menig winkelstraat tegemoet geurt), maar die bleek sodium laureth sulfate te bevatten.

Sodium laureth sulfate is een betonreiniger die in veel shampoos en douchegels wordt gestopt om ervoor te zorgen dat het lekker gaat schuimen. Geen goedje dat ik door het doucheputje wil spoelen en ik wil het al helemaal niet op mijn lichaam smeren. Die viel dus af (hoe lekker ze ook ruiken).

Tijdens een vakantie in Frankrijk kocht ik bij de BioCoop (biologische supermarkt) een shampoo in de vorm van een donut. Lekker groot en hij schuimde ook nog behoorlijk (dat doen ze vaak niet, niet dat dat erg is want het schuim reinigt niet). Maar mijn haar hing na het wassen als een slap gordijn om mijn gezicht heen. Bovendien bleek de roze donut gelatine te bevatten, een ingrediënt dat ik als niet-vleeseter wil vermijden.

Shampoo in vaste vorm

Gelukkig zijn er steeds meer webwinkels die solide shampoos verkopen dus bestelde ik laatst een blokje van Lamazuna. Ik koos de sinaasappel-variant voor droog haar. Als je een shampooblok gebruikt moet je je haar eerst goed nat maken (wat niet hoeft als je ‘reguliere’ shampoo gebruikt). Daarna kun je met het blok over je hoofd ‘raggen’ en begint het vanzelf een beetje te schuimen. Niet in de mate die je gewend bent, maar dat hoeft ook niet.

lamazuna shampoo zeebblok droog haar2

Zelf vind ik het ‘raggen’ de fijnste bijkomstigheid van het wassen met een blokje, het stimuleert de doorbloeding van mijn hoofdhuid en voelt lekker ontspannend aan.

Ook mijn haar werd er best blij van: het sprong na het wassen weer vrolijk terug in de krul.

Het blokje heb ik na gebruik in een satijnen zakje gedaan waar ooit oorbellen in zaten, zo blijft het droog tot de volgende wasbeurt.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Reacties zijn gesloten.