Review: de nieuwe natuurlijke zonnebrandcreme van The Ohm Collection

Misschien ken je het Nederlandse merk Ohm wel van de bijzondere deodorant die ze verkopen, dit is poeder deo in een blikje en is helemaal natuurlijk (en werkt ook nog eens goed!). Sinds kort hebben ze ook een zonnebrandcrème gelanceerd, genaamd Sun Safe. Tijd dus voor een review!

Laat ik meteen maar met het minst belangrijke beginnen, de geur! Wat reukt deze zonnebrandcrème ontzettend lekker zeg, echt heerlijk! Bij deze doe ik een oproep aan Ohm Collection om een parfum uit te brengen met dezelfde geur, ik sta meteen vooraan in de rij!

 

Maar het gaat nu natuurlijk om zonnebrandcrème, en dan zijn andere dingen nog wel wat belangrijker. Zoals je misschien weet, staan natuurlijke zonnebrandcrèmes erom bekend dat er vaak een lichte witte waas te zien is, dit is meestal tijdelijk, maar sommige mensen vinden dit toch een beetje vervelend. Dit heeft te maken met de mineralen die erin gebruikt worden, deze mineralen zijn wit van zichzelf en het zijn de mineralen die een beschermende werking tegen de zon hebben. Het gaat om zin oxide en titanium oxide, en het liefst heb je alleen zinc oxide omdat nog wat natuurlijker is.

Geen witte waas
Ik heb al veel natuurlijke zonnebrandcremes gebruikt, en deze van Ohm heeft écht geen witte waas. Wauw! Daarom, en ook om andere redenen, vind ik de crème ideaal om op mijn gezicht te gebruiken. Ik heb best wel een moeilijke huid die snel onzuiver raakt en vaak glimt. Van zonnebrandcrème op mijn gezicht word ik dus nooit zo blij. Naast dat er geen witte waas is, ben ik daarom extra blij het deze zonnebrandcrème, want de crème is totaal niet vettig, laat geen vettig filmpje achter en trekt gewoon mooi in de huid. M’n huid voelt echt heerlijk zacht nadat ik het heb opgesmeerd (ipv een beetje plakkerig zoals je vaak hebt met zonnebrandcremes) en je kan dus ook heel goed daarna nog een beetje make-up opbrengen.

ohm collection sun safeDe werking
Ik heb de crème getest op mijn gezicht tijdens de eerste echt warme en zonnige dag van dit jaar, namelijk Bevrijdingsdag 2016. De hele dag was ik buiten in de zon, en ik heb een lichte huid die vrij snel verbrand. Ik vond het dus wel een beetje spannend, met de factor 15 van Ohm. Maar het is super goed bevallen! M’n gezicht bleef fris aanvoelen (ken je de combinatie plakkerige zonnebrandcrème en zweterige zomerdag?) en ik ben niet verbrand! Wel kun je zien dat ik in de zon ben geweest, en ben ik een beetje verkleurd. Maar dat is ook niet zo vreemd natuurlijk.

Conclusie
Ik ben super tevreden over deze zonnebrandcrème van Ohm. Ik vind wel de prijs aan de hoge kant. Het is een vrij grote verpakking, maar ik zou dit zelf niet zo snel voor het hele lichaam gebruiken. Omdat het zo prettig aanvoelt en geen waas achterlaat, vind ik de crème echt perfect voor het gezicht, en ik zoek al heel lang naar een geschikt product daarvoor! En dan de geur, toch wel een groot pluspunt. Ik word helemaal blij als ik de crème opdoe!

Voor wie in de zomermaanden in Nederland het liefst dagelijks een crème gebruikt die beschermt tegen de zon, zou ik deze echt aanraden. Omdat het meer als een crème aanvoelt dan als zonnebrand. En dan doe je er ook super lang mee dus is het de investering zeker waard! Voor mijn lichaam heb ik zelf meestal een hogere factor nodig.

De zonnebrandcreme van Ohm Collection kost €24,95 voor 150ml en is bij verschillende webshops te koop, waaronder solobiomooi.nl en ook bij watMooi.

Ook de ingrediëntenlijst is indrukwekkend, alleen heel pure en natuurlijke ingrediënten:

water, olijfolie*, jojobaolie*, gele bijenwas, cacaoboter, zeoliet, frambozenolie*, vitamine E, wilde wortelolie, radijswortelfermentatie filtraat, vlierbessenextract, goudsbloemextract, duizendbladextract, kokosolie, citroenzuur en zilvercitraat, dehydroacetic zuur en benzyl alcohol, lavendelolie*, linalool**, d-limonene**

actief ingrediënt: zinc oxide 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *