Review: de natuurlijke deodorant van Mádara

madara deodorantSinds kort heeft het biologische cosmetica merk Mádara een nieuwe deodorant gelanceerd. Een volledig natuurlijke en biologische deo zónder aluminium. Hoog tijd dus om deze nieuwe deo eens grondig te testen! Want natuurlijke deo’s zijn wel een beetje een lastig iets. Bij mij in ieder geval. Het is gewoon erg lastig om een goede natuurlijke deo te vinden die ook nog eens goed werkt. 

De meeste natuurlijke merken hebben al wel een natuurlijke deo in het assortiment. Maar deze deo’s zijn vrijwel altijd op basis van aluin, een minerale stof. Helaas blijkt deze stof toch ook niet zo natuurlijk als gedacht en is het niet helemaal zeker of dit wel gezond voor het lichaam is. De reden om geen gewone deodorant te gebruiken is voor velen omdat deze op basis van aluminium zijn (en vaak ook hormoonverstorende stoffen bevatten, zoals parabenen). Maar aluin blijkt óók een aluminium zout te zijn. Daarom was ik verrast dat Mádara nu een natuurlijke deo heeft gemaakt die geen aluminium bevat, maar dus ook geen aluin. Tijd voor een test!

De geur
Laat ik beginnen met het belangrijkste: de geur! Het is natuurlijk lastig om in woorden te omschrijven, maar ik vind de geur heerlijk. Je kan ruiken dat het een natuurlijke geur is, maar het is een heel prettige en frisse geur. De geur is niet te overheersend en je kan er prima een parfum naast gebruiken. Naarmate de dag verloopt is de geur niet sterk aanwezig meer maar ruik je nog wel lekker fris.

De werking
Belangrijk bij een deodorant is natuurlijk de werking! De actieve ingrediënten voor deze zijn roos, calendula, pepermunt en kamille. Ik ben best onder de indruk van de werking, naar mijn ervaring werkt deze deo namelijk beter dan de meeste deo’s op basis van aluin die ik heb geprobeerd. Op een normale dag heeft deze deo van Mádara dan ook een prima werking voor mij! Maar ik heb wel gemerkt dat op erg warme dagen (warmer dan 30 graden) en met sporten, de deo niet voldoende werkt. Op zich is dat ook niet zo gek. Op die momenten is het dus wel handig de deo bij je hebben en weer even opnieuw op te brengen. Dit kan natuurlijk ook weer erg verschillen per persoon! Zelf heb ik altijd vrij snel warm waardoor ik ga zweten, dus ik ben wel iemand die echt een deo nodig heeft.

madara natuurlijke deodorant

En ook niet onbelangrijk, de deo is heel zacht voor je huid! Ik heb een heel gevoelige huid en deze deo geeft me geen enkele irritatie. Het is ook een heel fijn idee dat de deo alleen natuurlijke, biologische ingrediënten bevat en geen enkele schadelijke stoffen.

Al met al ben ik dus erg tevreden over de deo en kan ik het zeker aanraden. De deo zit in een mooie verpakking en je hebt er niet veel van nodig. De deo heeft het keurmerk van Ecocert. Het enige nadeel van deze deodorant is misschien de prijs, die ligt aan de hoge kant voor een deo. Maar daarvoor heb je wel een heel fijne deo die écht helemaal veilig en natuurlijk is.

De deo van Mádara kost €12,50 voor 50ml en is te koop bij de webshop van Mádara zelf en andere Mádara verkooppunten, zoals webshop BigGreenSmile. De deo is 100% vegan en dierproefvrij.

Een reactie op “Review: de natuurlijke deodorant van Mádara

  1. Caroline zegt:

    Ik gebruik deze deo nu een maand. Hij werkt inderdaad prima en ruikt lekker maar ik merk dat ik opeens allemaal hele kleine ‘pukkeltjes’ onder mijn oksels heb. Dat vind ik wel heel vreemd. Dus vandaar dat ik op zoek ben naar mensen die hier iets meer over kunnen vertellen. Zijn er meer mensen die bij het wisselen van deodorant zo’n reactie ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *