Return to Sender is vernieuwd en lanceert nieuwe fairtrade design collectie

Ken je Return to Sender nog? Dit super gave fairtrade merk is jaren geleden bekend geworden dankzij Katja Schuurman. Ze hebben nu samen met een aantal designers een prachtige nieuwe collectie gelanceerd, waarbij alle producten een bijzonder verhaal hebben én waarmee hele mooie projecten in ontwikkelingslanden worden gesteund.

returntosender fairtradeproducten

Katja Schuurman zet zich nog steeds in voor Return to Sender, nu ook samen met haar zus Birgit Schuurman. Ze hebben ook enkele van de projecten bezocht van Return to Sender. Het is mooi hoe ze op deze manier bekendheid geven aan de producten, maar ook de makers van de producten – meestal vrouwen in ontwikkelingslanden – een stem geven.

In dit filmpje kun je een een reisverslag bekijken van Katja en Birgit in Kathmandu in Nepal. Erg leuk om te bekijken vind ik, omdat je dan echt kan zien hoe het daar is, en hoe mooi het is voor de makers dat ze op deze eerlijke wijze leuk werk kunnen krijgen in goede omstandigheden. Zoals altijd met fairtrade producten, profiteert de hele gemeenschap daar van.

afc 2194

Beroepsopleidingen voor meisjes
Daarnaast werkt Return to Sender nu ook samen met Plan Nederland, waarbij ze een deel van de winst doneren aan beroepsopleidingen voor vrouwen. Dit is erg belangrijk, want ouders hebben vaak geen geld voor een opleiding voor hun dochters. Ze willen daar vaak niet in investeren, omdat dochters gaan trouwen en dan zijn ze ‘weg’, dan dragen ze niet meer bij aan het gezin van hun ouders, maar aan de nieuwe familie. Dit houdt de ontwikkeling van vrouwen daar enorm tegen.

500 170728 rts sfeer colourbasket liggend0171

Toen ik daar was las ik een artikel in een internationale krant, waarin stond uitgelegd dat voor veel Nepalezen het investeren in je dochter wordt gezien als ‘water geven aan de tuin van je buren’. Tja… Daarom zijn dit soort projecten dus zo belangrijk. Dankzij een werk en een beroepsopleiding kunnen meisjes en vrouwen zich verder ontwikkelingen en zelfstandiger worden.

De nieuwe collectie van Return to Sender is echt heel erg mooi, zelf ben ik vooral erg enthousiast over de slingers! Zoals deze Nepalese Garland, echt heel gaaf.

slinger wave 1

Ook hebben ze mooie sieraden en super leuke notitieboekjes. En je kan niet alleen terecht in de webshop, de producten van Return to Sender zijn ook te koop bij onder andere Hudson’s Bay, &Klevering, Villa Augustus & Loft.