Refurbished is goedkoper en duurzamer
, maar wat is het precies en wat is het verschil met tweedehands?

Het is jou hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan. Refurbished toestellen zijn momenteel een heuse trend geworden. Inmiddels zijn steeds meer personen in mijn omgeving voorzien van een refurbished toestel. Het is een gemakkelijke manier om op een goedkope wijze de nodige apparatuur in huis te halen.

refurbished blog

Maar wat houdt refurbished in en wat zijn de voordelen als gebruiker? In dit artikel geven wij antwoord op die vragen. Lees snel verder!

Wat is refurbished?

Refurbished betekent letterlijk ‘gerenoveerd’. De productiewijze houdt in dat een oud product, zoals een printer, smartphone of tablet, wordt opgeknapt en schoongemaakt. Oude, kapotte onderdelen worden vervangen. Eventuele aanwezige data zal vernietigd en verwijderd worden, zodat de volgende gebruiker geen gebruikssporen van de oude gebruiker kan tegenkomen.

De kwalitatieve, goed werkende onderdelen worden behouden en hergebruikt. Voorafgaand aan de verkoop zal de refurbished printer, smartphone of tablet gecontroleerd en getest worden, zodat de aanbieders zeker zijn van goede kwaliteit. Als koper krijg jij de mogelijkheid om de conditie van het refurbished toestel te kiezen: zo goed als nieuw, licht gebruikt of zichtbaar gebruikt en in alle vormen en maten. Zo kun je er bijvoorbeeld zelfs terecht voor een laserprinter kleur.

Geen tweedehands

Refurbished producten worden nog regelmatig verward met tweedehands producten. Dit is echter niet hetzelfde. Refurbished toestellen worden grondig nagelopen op eventuele beschadigingen en kapotte onderdelen, zodat de toestellen altijd in goede kwaliteit verkocht worden. Bij een tweedehands toestel zal deze controle niet plaatsvinden, waardoor het mogelijk is dat dit toestel wel beschadigingen heeft. Het risico bij een tweedehands toestel is dus groter. Op zoek naar bijvoorbeeld een printer? Deze zijn tweedehands vaak van mindere kwaliteit, wil je een goede printer aanbieding voor een lage prijs? Dan is refurbished je antwoord.

refurbished blog printer

Voordelen van refurbished

Naast bovenstaand voordeel ten opzichte van de tweedehands producten, bieden de refurbished producten nog meer voordelen voor de gebruiker. Benieuwd? Lees snel verder.

1. Je krijgt garantie

De meeste refurbished producten zijn voorzien van een Keurmerk Refurbished. Dit keurmerk houdt in dat de koper twee jaar garantie krijgt op het volledige product inclusief de batterij en accessoires. Dit keurmerk kan enkel uitgegeven worden als het betreffende product op meer dan vijftig verschillende punten is gecontroleerd.

2. Het is goedkoper

Doordat er oudere onderdelen worden hergebruikt, zal er minder productie plaatsvinden om refurbished printers, smartphones of laptops te produceren. Hoe minder productie, hoe goedkoper het product gemaakt kan worden. Dit is terug te zien in de aanschafprijs. De refurbished producten zijn opmerkelijk goedkoper dan nieuwe producten.

3. Het is beter voor het milieu dan nieuw

Ook het milieu profiteert van deze trend. Doordat er minder productie plaatsvindt, zal er ook minder CO2 uitgestoten worden. Een lagere CO2-uitstoot is gunstiger voor het milieu. Daarbij worden er grondstoffen hergebruikt en hoeven er niet steeds nieuwe producten geproduceerd te worden.

Wat vind jij? Heb jij al een refurbished telefoon, computer of iets anders?

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *