Fairtrade kledingmerk RE-5 opent nieuwe webwinkel

Met trots presenteert RE-5 Clothing haar nieuwe webwinkel voor pure en eerlijke kleding. Het kledingmerk maakt mooie en betaalbare kleding van biologisch katoen met Max Havelaar keurmerk. Eigenaar Hein Voss opende gister met een muisklik de ‘deuren’ van de webshop. Het resultaat mag er wezen! Nu kun je nog prettiger online winkelen bij RE-5. Om dit te vieren ontvagen de eerste vijf klanten het boek ‘Mode voor Morgen’ bij een aankoop van minimaal € 150,-. In de nieuwe shop kun je makkelijker selecteren op categorie, prijs of kleur en op deze manier kiezen voor verantwoorde kleding voor mannen, vrouwen of kinderen. 

Fair trade katoen uit India

De RE-5 collectie bestaat uit betaalbare fairtrade basics en eigentijdse shirts + blouses. Er wordt uitsluitend biologisch katoen gebruikt met het Max Havelaar Fair Trade label. Max Havelaar zorgt ervoor dat katoenboeren een premium krijgen op de prijs per kilo. Dit gaat niet om euro’s, maar om € 0,10 per kilo. Dit – voor ons – kleine bedrag heeft sinds de start in 2010 voor grote verbeteringen gezorgd bij kleine katoenboeren in India. De fairtrade premies die zij als cooperatie extra verdienen worden geinvesteerd in het bouwen van o.a. scholen, sanitaire voorzieningen en waterpompen. Eigenaar Hein gaat regelmatig op bezoek in India om te zien hoe alles gaat. De katoen wordt geteeld in het binnenland van India, het kost hem meer dan 3 dagen om er te komen. ‘Met veel trots werd de waterpomp getoond die gekocht was met het extra geld van Max Havelaar. Ik heb al heel wat gezien in de wereld, maar hierdoor werd ik diep geraakt’.

re-5 in india 490

Winnaar Max Havelaar award

fairtrade max havelaar

RE-5 volgt een unieke filosofie, en is daarmee misschien wel een van de duurzamste kledingmerken ter wereld. ‘Alles moet kloppen’, volgens oprichters Hein Voss. Van het katoen, tot het prijskaartje en de knopen. Je kunt de kleding na gebruik zelfs terugsturen om te laten recyclen! Onder andere daarom is het kledingmerk beloond met de Max Havelaar Award voor de Beste Fairtrade Innovatie van 2013. Max Havelaar deelt deze award uit aan de ondernemer die de meest innovatieve stappen neemt om eerlijke handel te bevorderen. Het moederbedrijf H3P Motives is in 2010 het eerlijke en duurzame kledingmerk gestart op basis van de circulaire economie. Ze doorbreken daarmee de bestaande vorm van seizoensgebonden fast-fashion en werken met Fairtrade gecertificeerde en biologische katoen, aldus de jury.

Nieuwe t-shirts voor goede doelen

Met de Specials biedt RE-5 exclusieve producten aan. Zoals de RE-create Bio-katoen Fairtrade T-shirts met een verhaal. Unieke prints van tekeningen, getekend door de kinderen uit het weeshuis SCCO in Phnom Penh, Cambodja. De RE-create T-shirts komen tot stand via het crowdfunding project “Raising Stars”. Je kunt hiervan een sneak preview bekijken binnen de webshop van RE-5. Eind april heb je de mogelijkheid om je voor dit unieke project in te schrijven.

re-5 remember 490

> Bekijk de RE-5 webshop en laat je verrassen

Andere fairtrade kledingmerken

– Alchemist kleding
– Alternative Apparel kleding
– Knowledge Cotton Apparel kleding
– Komodo kleding
– Kuyichi kleding
– Misericordia kleding
– People Tree kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *