Papier besparen met olifantenpoep

We zijn een weekendje weg, de echtgenoot, het hondje en ik. ’s Morgens zijn we met het hondje bij de medisch specialist geweest (ja, mijn hondje heeft een medisch specialist en die woont een flink eindje uit de buurt) en nu zijn we in Ouwehands Dierenpark. Na een ontmoeting met ringstaartmaki’s die de aandacht van Roemer (zo heet mijn hondje) probeerden te trekken, liepen we langs de giraffen (die ene was een eikel want hij jaagde de zonnende zebra’s de kuil uit) en over de berenkuil waar een prachtige wolf stond te huilen. Het leek verdacht veel op het geluid dat Roemer maakt als hij ’s morgens vindt dat wij te lang boven blijven.

blog olifantenpoep

En nu rusten we even uit op een bankje in het olifantenverblijf en delen een dadelreep (in het restaurant is het menu armoe troef: alles gefrituurd en heel veel vlees waarvan ik betwijfel of het biologisch is). We kijken naar een flinke bul: Tooth. Aan de bovenkant gaan er flinke hoeveelheden stro in en op een gegeven moment komt er aan de achterkant een hele hoop dung uit. De echtgenoot is onder de indruk.

Het spaart ook een heleboel bomen uit die niet meer gekapt hoeven te worden voor het maken van papier

En ik bedenk me: het stinkt helemaal niet. Eigenlijk ruikt het in het olifantenverblijf een beetje zoals het hok van het konijn dat we vroeger hadden: naar stro en naar nat stro. Zou poep van vegetariërs gewoon niet stinken?

Dat komt mooi uit, dat het niet stinkt, want van olifantenpoep wordt tegenwoordig van alles gemaakt. Een vriendin die een tijd in Thailand woonde stuurde me een keer een lief kaartje met vliegende olifanten en de tekst ‘inspire others’ erop. Ze had ‘m gekocht in het Elephant Nature Park: ‘Deze kaart is gemaakt van olifantenpoep, vond ik echt iets voor jou’.

Toch lief, een vriendin de je shit stuurt.

Ook bij Waar kun je nu notitieboekjes kopen die zijn gemaakt van de uitwerpselen van de grijze dikhuiden. De dung wordt verzameld, gedroogd, gekookt en dan gedesinfecteerd. Niet alleen is dit een heel handige manier om van een grote berg poep af te komen, het spaart ook een heleboel bomen uit die niet meer gekapt hoeven te worden voor het maken van papier. En daar zijn de olifanten dan weer blij mee want het bos is hun natuurlijke leefomgeving.

Kan er nog meer met olifantenpoep? Ja, in navolging van mijn vriendin heeft het Dierenpark Amersfoort besloten om iemand een jaar lang gratis olifantenpoep te geven. Waarom je dat zou willen? Nou, voor de tuin. Poep van vegetariërs is namelijk prima mest en natuurlijk véél milieuvriendelijker dan kunstmest.

Een reactie op “Papier besparen met olifantenpoep

  1. Pingback: Vernieuwde EcoGoodies-website | Kim in de pen blogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *