Ontdek de 6 meest duurzame producten van Dille & Kamille om jouw plasticverbruik te verminderen!

Wil je graag je plastic- en afvalverbruik verminderen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? We geven je simpele en eenvoudige tips aan de hand van zes plasticvrije producten van de shop van Dille & Kamille. Met deze duurzame producten kun jij vandaag al beginnen met het verminderen van plastic. Welke tip ga jij toepassen?

dille kamille duurzame producten plastic besparen

1. Herbruikbare rietjes

Drinkt net zo lekker, maar bespaart je een hoop plastic. Het RVS rietje van Dille & Kamille kun je keer op keer opnieuw gebruiken én kan ook in de vaatwasser. Zo gaat het reinigen van deze herbruikbare rietjes nog makkelijker. Extra tip: stop standaard een RVS rietje in je tas, zo kun je bij restaurants en cafés altijd je eigen duurzame rietje gebruiken en verminder je afval!

2. Bijenwasdoek

In plaats van plastic boterhamzakjes of diepvrieszakjes, kun je ook een bijenwasdoek gebruiken om je voedsel in te bewaren. De bijenwasdoek van Dille & Kamille is een uitstekend alternatief en gebruik je om bijvoorbeeld boterhammen, fruit en groente of kaas te verpakken. De doek wordt soepel in je warme handen waardoor het geschikt is om elk formaat voedsel in te pakken, klein of groot. Extra tip, vind je het leuk om zelf te maken? Je kan ook een bijenwasstaafje kopen en je eigen doek maken!

zero waste producten dille kamille bijenwasdoek

3. Herbruikbare wattenschijfjes

Door herbruikbare wattenschijfjes te gebruiken bespaar je een hoop verpakkingsplastic en ben je ook goed bezig voor het milieu. Deze biologische katoenen wattenschijfjes van Dille & Kamille kun je hergebruiken door ze te wassen in je wasmachine. Met het bijhorende waszakje voeg je ze gewoon toe bij de rest van je wasgoed.

4. Tandpasta tabletten

Naast de herbruikbare wattenschijfjes zijn er nog meer manieren om plastic te besparen in de badkamer. Door tandpasta tabletten te gebruiken in plaats van tubes verminder je je plasticgebruik behoorlijk. De Happy Tabs tandpasta tabletten van Dille & Kamille zitten in een glazen potje en je kunt er 80 keer je tanden mee poetsen. Het potje met tabletten is ook ideaal voor op reis; omdat het niet vloeibaar is mogen de tandpasta tabletten gewoon mee in je handbagage.

5. Afwaszeep

Van de badkamer naar de keuken; met deze blokken afwaszeep bespaar je weer flink op plastic verpakkingen. De afwaszeep van Dille & Kamille werkt net zo goed als elk ander afwasmiddel uit een fles, maar doordat er geen gebruik wordt gemaakt van plastic voelt het alsof je servies nóg schoner blinkt. Door de afwaszeep op een zeepbakje te bewaren, kun je nog langer met het blok zeep de afwas wassen.

zero waste producten boodschappen tasje dille kamille

6. Herbruikbare boodschappentas

Een van de makkelijkste en handigste tips, maar die vaak vergeten wordt, is het gebruiken van een herbruikbare boodschappentas. Kies voor een klein opvouwbaar tasje die ook in je jaszak past zodat je er altijd eentje bij je hebt en nooit meer die onnodige plastic tassen hoeft te kopen. Dit nettasje van Dille & Kamille is klein, praktisch en in leuke vrolijke kleurtjes.

Heb jij nog meer leuke tips om plastic en afval te besparen?

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *