Nieuwe iPhone? Kies voor refurbished en bespaar (geld én e-waste)

Wanneer je eenmaal aan een iPhone gewend bent, wil je eigenlijk niet meer anders. Zeker niet wanneer je ook andere Apple producten gebruikt – zoals een Macbook – waarbij alles makkelijk en synchroon samenwerkt. Zelf zit ik er hierdoor alweer zeker ruim 10 jaar ‘aan vast’.

Maar iPhones worden met elke release nog duurder. Daarom heb ik mijn laatste 2 iPhones refurbished gekocht. De oudste is inmiddels naar mijn zoon gegaan, de laatste gebruik ik nog steeds. Dit was een refurbished iPhone 11Pro waar ik nog steeds super tevreden over ben. Ik koop dan dus ook een losse telefoon, waardoor ik een heel goedkoop sim-only abonnement erbij heb.

Heb jij er wel eens aan gedacht om een reburbished iPhone te kopen? Het wordt steeds populairder en het aanbod is ook veel groter. Naast dat het geld bespaart, is het ook beter voor het milieu, want het scheelt e-waste en apparaten gaan op deze manier langer mee, in plaats van dat ze (onnodig) afgedankt worden.

iphone refurbished

Waarom een refurbished iPhone kopen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een refurbished iPhone te kopen. En dat is niet voor niets! Er zijn namelijk veel voordelen:

 • Goedkoper: Je bespaart vaak tot wel 50% op de nieuwprijs van een iPhone.
 • Beter voor het milieu: Je draagt bij aan de vermindering van e-waste door een apparaat een tweede leven te geven.
 • Net zo goed: Refurbished iPhones worden grondig getest en geüpdatet, waardoor ze net zo goed werken als nieuwe iPhones.
 • Groot aanbod: Er is steeds meer keuze in refurbished iPhones, van oudere modellen tot de nieuwste releases.
 • Garantie: Je krijgt vaak garantie op je refurbished iPhone, dus je zit er niet verkeerd mee als er onverwachts iets stuk gaat.

Waar koop je een refurbished iPhone?

Er zijn verschillende plekken waar je een refurbished iPhone kunt kopen:

 • Apple: Apple heeft een eigen refurbished store waar je iPhones kunt kopen met garantie van Apple.
 • Webwinkels: Er zijn verschillende webwinkels die gespecialiseerd zijn in refurbished iPhones.
 • Fysieke winkels: Er zijn ook steeds meer fysieke winkels waar je refurbished iPhones kunt kopen.

Tips voor het kopen van een refurbished iPhone

Voor je een iPhone gaat kopen, is het handig om op de site van Apple te kijken welk model je zou willen hebben. Hoe ouder, hoe goedkoper. Maar té oud wil je ook niet. Je kan ook kijken naar welke modellen nog in aanmerking komen voor de nieuwste iOS versie. Op de site van Apple kun je ook heel makkelijk toestellen met elkaar vergelijken, bij de vergelijktool kun je tot heel oude modellen kiezen om te vergelijken.

Zelf let ik vooral op hoe groot de telefoon is, en ook op de camera specificaties. Verder kies ik altijd een model van minimaal 2 jaar oud, omdat dat enorm scheelt in de prijs.

 • Doe je research: Lees reviews van verschillende refurbished aanbieders voordat je een aankoop doet.
 • Vergelijk prijzen: Kijk bij verschillende aanbieders om de beste prijs te vinden.
 • Let op de garantie: Zorg ervoor dat je garantie krijgt op je refurbished iPhone.
 • Controleer de conditie: Lees de beschrijving van de refurbished iPhone goed door om te zien in wat voor staat de telefoon verkeert.
 • Stel vragen: Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de verkoper.

Een refurbished iPhone is een geweldige optie als je op zoek bent naar een goedkope, milieuvriendelijke en betrouwbare iPhone. Met een beetje research vind je zeker de perfecte refurbished iPhone voor jou.

 

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *